Torrent proposa que els diputats donin una part del sou a la lluita contra el coronavirus

Per ara, ERC ja s'ha sumat a la proposta

El president del Parlament, Roger Torrent.
Torrent proposa que tots els diputats renunciïn a les dietes. | ACN

El president del Parlament, Roger Torrent, demanarà als diputats de la cambra que renunciïn a la part del sou corresponent a les dietes per desplaçaments perquè es destini a la lluita contra el coronavirus. Concretament, es proposarà que la donin a alguna entitat o col·lectiu que estigui fent front a la crisi sanitària.

El concepte retributiu està pensat per cobrir les despeses que tenen els diputats en desplaçaments, però en temps de confinament això no es produeix i Torrent considera oportú renunciar-hi. Si tots els parlamentaris s'hi adhereixen, el gest permetrà donar 246.693 euros mensuals ala lluita contra el coronavirus. El president del Parlament farà la proposta a la Mesa dimarts vinent. De moment, els republicans ja s'han sumat a la iniciativa i donaran aquests recursos a la investigació mèdica.

El Parlament continua aturat, però l'activitat dels grups polítics, en marxa

El PSC-Units ha registrat aquest dijous al Parlament una bateria de preguntes en relació al confinament i situació del coronavirus a Igualada i a la Conca d'Òdena. També pregunten els ERTO en empreses de transport sanitari i en alguns centres assistencials, quants contractes ha fet el Govern durant aquest any per la compra de material sanitari per l'epidèmia de grip habitual i per la covid-19.

En aquest paquet de qüestions, pregunten quants estudiants de MIR i jubilats s'han incorporat durant el març i abril per fer front a aquesta crisi. D'altra banda, formulen una pregunta sobre l'atenció telefònica a través del 061 i el 112, i quines mançanes i errors han descobert. Els socialistes també pregunten al Govern per quin motiu van visitar el vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, el centre del Servei d’Emergències Mèdiques «quan ja era evident que calia evitar tots els desplaçaments».

Els socialistes demanen els resultats dels estudis epidemiològics a Igualada i la Conca d'Òdena, per nombre de contagis, ingressos, pacients crítics o greus i número de defuncions, i volen conèixer els «criteris tècnics» de la conselleria d'Interior per «canviar l'estat de confinament i la seva continuïtat». També pregunten «a què es deu l'índex de mortalitat tan alt sobre els contagiats a la Conca d'Òdena».


Comentaris

envia el comentari