Tous presenta un ERTO i tanca la venda online per fer front al coronavirus

El fabricant de joies complementarà les ajudes públiques perquè els empleats arribin al 80% del sou brut

Família Tous
La família Tous aturarà tota activitat empresarial en aquests moments de crisi sanitària | Tous

Tous, el fabricant català de joies, ha decidit aturar temporalment l'activitat a l'estat per protegir la seguretat i salut dels seus empleats i les seves famílies, així com la dels seus clients, i frenar la propagació del coronavirus.

«Es tracta d'una situació de màxima excepcionalitat», ja que la totalitat de les botigues de Tous a Espanya es troben tancades, així com en la majoria de mercats en els quals opera informa l'empresa. En paral·lel, la marca ha decidit voluntàriament ajornar els lliuraments del seu canal de venda online, protegint també així a tots els empleats dedicats a aquest segment.

La companyia té previst presentar un ERTO que afectarà la majoria de la seva plantilla arreu de l'estat, amb l'objectiu d'assegurar el futur de l'ocupació a llarg termini.

Els seus empleats, el principal valor

Segons Carles Soler Duffo, conseller delegat, els empleats de Tous són el seu principal valor i per això la companyia pren «les mesures necessàries per garantir la seva ocupació i per compensar l'impacte d'aquesta mesura».

En aquest sentit, la firma s'ha compromès a complementar les ajudes públiques perquè tota la plantilla percebi un 80% del salari brut fix mensual, i que ho faci de manera puntual, assumint la companyia el possible retard a l'hora de rebre ajuts públics. En paral·lel, Tous posarà a disposició dels seus empleats en situació d'especial necessitat una línia de microcrèdits que ajudin a superar eventuals dificultats sobrevingudes.

La companyia preveu que aquesta mesura s'acabi tan aviat com la situació sanitària permeti la reobertura de les seves botigues. «Aquest és l'any del nostre centenari i tenim l'esperança de tornar a la normalitat com més aviat per viure moments bonics amb els nostres clients i els nostres equips. La solidesa de la nostra empresa ens ha de permetre superar amb tot l'equip aquesta situació tan complexa», assegura Alba Tous.


Comentaris

envia el comentari