IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Govern planteja la gratuïtat del transport públic i els peatges durant l'estat d'alarma

Ho ha explicat aquest migdia la consellera Budó

Operaris treballant en un peatge de l'AP-7
Un dels peatges de l'AP-7 a Catalunya, en una imatge d'arxiu. | Catalunya Diari

El Govern de Catalunya impulsarà la grauïtat dels transports públics i dels peatges mentre duri l'estat d'alarma, segons ha informat aquest dimarts, 31 de març, la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó. Ara, el govern català ho haurà de plantejar a les autoritats de transports, operadores i concessionàries.

La consellera Budó ha deixat clar que es tracta d'una gratuïtat «temporal» dels serveis de transport públic que «depenen del Govern mentre duri aquesta crisi», i també hem traspassat aquesta proposta «a les Autoritats del Transport Metropolità (ATM) territorials i al consorci general de l'ATM, que es reuneix també aquesta tarda». En les properes hores, doncs, es coneixeran més detalls sobre aquesta mesura.

Una despesa sanitària de 1.800 milions d'euros

El Govern preveu que caldran 1.800 milions d'euros per polítics de combat contra el coronavirus. Per això el Consell Executiu telemàtic d'aquest dimarts ha aprovat destinar 80 milions del pressupost al departament de Salut per afrontar les inversions d'emergència relacionades amb la covid-19.

El fons de contingència es quedaria amb 82 milions més de marge. Així ho ha explicat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, durant la roda de premsa telemàtica d'aquest migdia, on ha criticat que l'aportació extra de l'Estat sigui de 50 milions. Aquest fet, segons la consellera, obliga a flexibilitzar «sí o sí» el marge de dèficit que marca el govern espanyol, per poder donar resposta a la lluita contra el coronavirus.

El fons de contingència del pressupost, doncs, anirà íntegrament a afrontar les despeses per la crisi sanitària. De moment es traspassaran 80 milions a Salut, i encara n'hi haurà 82 més per si es necessiten més endavant. Els 1.800 milions per combatre el coronavirus aniran íntegrament a la consellera d'Alba Vergés. En aquest sentit Budó també ha fet una crida a la «responsabilitat» dels grups parlamentaris per aprovar els pressupostos de la Generalitat del 2020: «És imprescindible per incrementar el marge de despesa», ha argumentat.


Comentaris

envia el comentari