IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 El govern espanyol demana al Congrés prolongar l'estat d'alarma durant sis mesos

Treball calcula que 13 milions d'espanyols cobraran l'atur abans de l'estiu

Sis milions de treballadors ja ho han fet en les darreres setmanes

Diverses persones a la cua d'una Oficina de Treball.
Tretze milions d'espanyols podrien cobrar l'atur a Espanya abans de l'estiu. | ACN

La crisi econòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19 té conseqüències nefastes en molts sentits. Un d'ells és en el camp del treball, on els ERTOs i l'atur han estat la realitat amb què han topat milions de treballadors a tot l'Estat espanyol. Segons revela aquest dijous, 23 d'abril, el digital 'Voz Pópuli', el Ministeri de Treball calcula que almenys quatre milions de persones més demanaran cobrar la prestació d'atur des d'ara i fins abans de l'estiu.

Aquesta xifra, de quatre milions, se sumaria a als sis milions que ja han presentat la sol·licitud des que va començar la crisi del coronavirus, a mitjan mes de març; i als tres milions que ja estaven inscrits prèviament en el cobrament de la prestació. En total, doncs, Espanya es podria plantar a les portes de l'estiu, a mitjan mes de juny —d'aquí a menys de dos mesos— amb 13 milions de persones cobrant la prestació.

Canvi radical en el paradigma del treball a Espanya

Tot just dimarts, es va saber que el teletreball tindrà «caràcter preferent» dos mesos més i que s'amplia per al mateix període la possibilitat d'adaptar l'horari i de reduir la jornada laboral per cuidar persones dependents. Són algunes de les 30 mesures que inclou el paquet econòmic i laboral que l'executiu de Pedro Sánchez aprovava el passat dimarts.

També permetrà a partir d'ara que empreses de serveis essencials puguin fer Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per força major a personal no imprescindible. L'Estat també donarà accés a la prestació d'atur a persones que hagin estat acomiadades durant el període de prova des del 9 de març i a aquelles que, a partir de l'1 de març, renunciessin a la seva feina per una oferta laboral en ferm que hagi decaigut.


Comentaris

envia el comentari