Valentina, la treballadora del Congrés que desinfecta el faristol pel coronavirus

Els diputats presents l'han aplaudit i ha rebut l'agraïment públic de la presidenta de la cambra

Valentina, treballadora de la neteja del Congrés, desinfectant el faristol el 18 de març de 2020.
Valentina, la treballadora del Congrés dels Diputats que desinfecta el faristol parlamentari. | Europa Press

El ple del Congrés dels Diputats d'aquest dimecres, 18 de març, ha estat atípic. Només una trentena de diputats han assistit a la cambra per escoltar les explicacions del president del govern estatal, Pedro Sánchez, sobre les mesures prees per l'executiu per combatre el coronavirus.

Després de la intervenció de Sánchez, han pres la paraula des del faristol del Congrés la resta de portaveus dels grups. Entre les seves intervencions, però, aquest dimecres s'ha produït una imatge inèdita i directament relacionada amb l'alerta pel coronavirus. Una treballadora de la cambra baixa apareix després de cada discurs, amb mascareta i guants, per desinfectar amb un drap i productes de neteja aquesta zona del Congrés.

Valentina, la protagonista inesperada del Congrés

Es tracta de Valentina, la dona que avui ha encarnat la imatge més atípica a la cambra de la Carrera de San Jerónimo. La treballadora del Congrés ha rebut els aplaudiments dels diputats presents per la seva tasca, així com l'agraïment públic de la presidenta de la cambra, Meritxell Batet. El portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, també ha volgut fer-li un reconeixement a través del seu compte de Twitter:

 

Gómez del Moral demana que parlin des del micròfon de l'escó

Malgrat la imatge, l'ex diputat d'ERC, Gerard Gómez del Moral, ha expressat el seu malestar pel fet que els diputats no utilitzin el micròfon que hi ha a cada escó:


Comentaris

envia el comentari