IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Treure els nens de casa: On, com i quant de temps

Després de la rectificació de l'executiu, els nens podran sortir a passejar amb algunes condicions

Una mare acompanya el seu fill petit pel carrer
Els menors podran sortir acompanyats per un major i tan sols pels voltants de la seva residència | Catalunya Diari

Les crítiques de l'oposició després de l'anunci de la ministra i portaveu del Govern, María Jesús Montero, sobre el desconfinament progressiu dels nens on no se'ls permetia sortir de passeig però sí acompanyar els seus progenitors a fer encàrrecs al banc, farmàcia o supermercat , va provocar la rectificació de l'executiu.

Salvador Illa, ministre de Sanitat, va comparèixer hores després per anunciar que els menors de 14 anys podran fer passejades a l'aire lliure a partir d'aquest mateix cap de setmana.

Ara falta per saber en quines condicions es produirà aquest desconfinament i què caldrà tenir en compte a l'hora de realitzar aquests passejos. De moment, aquestes sortides es realitzaran pels voltants de l'habitatge i, a banda de passejar, també podran acompanyar els pares a fer encàrrecs com va especificar Montero en un primer moment.

Els parcs i jardins, així com les zones recreatives, queden prohibides. Els menors podran acompanyar a un dels seus progenitors en el moment de treure al gos a passejar i en les sortides que ja estaven permeses en el reial decret de l'estat d'alarma.

Pel que fa al temps estipulat per a aquests passejos, encara no hi ha res establert, però previsiblement serà d'una hora. Encara que no hi hagi una manera de poder controlar quant de temps s'ha estat passejant, des del Govern apel·len a la responsabilitat individual de cada un, tenint en compte que s'hauran de fer a prop del domicili familiar. Es preveu que la distància permesa per passejar sigui d'un radi no superior a un quilòmetre del domicili.

Pel que fa a les persones responsables encarregades de sortir amb els menors, l'esborrany del reial decret estableix que sigui la persona «amb la qual convisquin habitualment». Així doncs, el menor podrà anar acompanyat dels seus progenitors, tutors, germans grans o avis, sempre que convisquin en el mateix domicili.

Les passejades, a peu

Durant aquestes sortides els menors no podran fer ús de bicicletes, patins o patinets, per la qual cosa es recomana que es facin caminant o amb cotxet. I és que, tal com va explicar la ministra Montero, «tot aquell instrument que pot fer que l'adult perdi el control del menor no seria aconsellable».

Sobre l'ús de mascaretes i guants, la ministra no va concretar res al respecte, posant l'èmfasi en la distància de seguretat. De moment l'ús de mascaretes no és obligatori ni en adults ni en nens. En el cas dels menors, els experts encara tenen dubtes sobre la idoneïtat de l'ús de mascaretes, no recomanant el seu ús en menors de 3 anys.

D'aquesta manera, la distància de seguretat d'un metre de distància és l'única mesura a tenir en compte en els passejos amb els menors, per la qual cosa no es permetran les reunions al carrer ni a les zones comunes dels edificis. Si un nen es troba amb altres menors o amics, haurà de mantenir la distància de seguretat.

Tot i que encara falten punts per concretar que es donaran a conèixer en els pròxims dies, tot sembla indicar que el proper cap de setmana els més petits podran per fi sortir a l'aire lliure després de més d'un mes en complet confinament.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!


Comentaris

envia el comentari