IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Així podrien acabar les platges aquest estiu pel coronavirus

La distància social s'ha de mantenir també a la platja al llarg d'aquest estiu

Una tovallola, un còctel i un barret sobre l'arena de la platja
S'haurà de mantenir el distanciament social a les platges | PixaBay

Es preveu que aquest estiu serà molt diferent del dels últims anys. Ni nosaltres viatjarem a altres països, ni tampoc rebrem a turistes estrangers. No obstant això la pregunta que ronda ara al cap a milers de persones és: podrem anar a la platja?

La ministra de turisme, Reyes Maroto, assegura que aquest any es potenciarà el turisme nacional si tot avança segons el previst. «L'evolució de la crisi sanitària està sent molt desigual en el món. L'estímul del turisme nacional va ser el primer, el turisme internacional costarà més, depenem de l'evolució de la pandèmia», sentenciava la ministra deixant clar que desconeixia la situació, ja que la pandèmia estava afectant els diferents països de manera desigual.

Això serà especialment perjudicial per al sector turístic, ja que «serà el sector que més tard sortirà de la crisi per dos motius: per la mobilitat i per la confiança i la seguretat en la destinació». És per això que Maroto ja ha anunciat que garantirà que «el sector turístic tingui ajudes suficients per aguantar més temps que altres sectors, que obriran abans la persiana».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Distanciament social a les platges

Això sí, la ministra considera que transmetre seguretat i benestar és clau perquè el turisme no s'ensorri del tot a Espanya i insisteix que es treballarà: «El missatge és que Espanya és un destí segur no només perquè té un bon sistema sanitari sinó perquè comptem amb protocols que evitaran el contagi. La confiança en la destinació és clau». A més, també assenyala que caldrà treballar de valent per «garantir, quan s'obri el turisme internacional, que la persona que vingui a Espanya sigui una persona segura».

Sens dubte, les nostres vacances seran molt diferents de les de l'any passat, tant és així que Maroto recalca que durant els mesos estivals també «haurem d'interioritzar el que ja estem fent ara, la rentada de mans, el distanciament social ... Fins i tot en les platges. Aquests patrons estaran en el nostre dia a dia durant un temps».

Vitrines a les gandules

Aquesta és la idea que ha desenvolupat l'empresa italiana Nuova Neon Group per garantir la seguretat de les persones a l'hora d'anar a la platja aquest estiu. La proposta consisteix a instal·lar vitrines de 'plexiglass' transparent al voltant de les gandules per mantenir la distancia. Tot i que encara no hi ha res decidit aquesta podria ser l'opció per poder anar a la platja aquest estiu.


Comentaris

envia el comentari