IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La UE acorda una resposta econòmica de 540.000 milions d'euros per la crisi del coronavirus

L'acord s'ha materialitzat després de superar el bloqueig d'Holanda

La Unió Europea activarà un fons de 540.000 milions d'euros per combatre la crisi del coronavirus | Arxiu

La Unió Europea ha arribat a un acord per trobar una resposta econòmica conjunta per fer front a la crisi del coronavirus. Després de setmanes de negociacions infructuoses, els ministres europeus de Finances han pactat en disposar 200.000 milions del BEI per avals d'empreses; 100.000 per als ERTOs; 240.000 en crèdits per als Estats membres a través del fons de rescats (MEDE) i una promesa d'un pla de recuperació, tal com recull el 'Diario.es'.

Els ministres europeus aplaudeixen el consens

El primer a anunciar-ho ha estat el ministre francès de Finances, Bruno Le Maire, en un missatge compartit a Twitter. «Excel·lent acord entre els ministres de Finances europeus: 500.000 milions d'euros estaran disponibles immediatament. Un fons de recuperació per venir. Europa decideix i es mostra a l'altura de la gravetat de la crisi», ha escrit.

La vicepresidenta d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital espanyola, Nadia Calviño, també ha publicat al seu compte de Twitter l'assoliment del pacte: «Hem aconseguit un bon acord a l'Eurogrup, amb una xarxa de seguretat triple per a treballadors, empreses i Estats en la lluita contra la Covid-19. Continuarem treballant en mecanismes comuns de finançament per a la recuperació econòmica».

L'Eurogrup ha aconseguit aquest acord sobre la base d'un document previ pactat entre França, Alemanya, Espanya, Itàlia i Països Baixos.


Comentaris

envia el comentari