L'UME desinfecta espais amb alt risc de contagi a Badalona

L'alcalde valora positivament l'ajuda militar per «preservar la seguretat i salut» a la ciutat

La UME fent treballs de desinfección a Badalona el 25 de març de 2020
L'alcalde valora positivament l'ajuda militar per «preservar la seguretat i salut» a la ciutat | Catalunya Diari

La Unitat Militar d'Emergències (UME) ha iniciat tasques de desinfecció en espais públics i equipaments de Badalona, on per l'afluència de gent es considera que hi ha un alt risc de contagi. Els treballs s'han iniciat aquest migdia en algunes residències de gent gran i centres de salut i a la tarda s'han traslladat al mercat municipal i el centre cívic de La Salut.

L'alcalde de Badalona, Àlex Pastor, s'ha mostrat positivament sorprès per «l'agilitat i celeritat» dels efectius militars, que en poc menys d'una hora han netejat aquest dimecres el centre cívic i el mercat de La Salut. Pastor afirma que la feina «ja comença a notar-se» i dona la benvinguda a tota iniciativa que serveixi per «preservar la seguretat i salut» de la ciutat. 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

A més de residències, centres sanitaris i mercats, l'UME actuarà també en edificis municipals, residències per a discapacitats, parades de metro, les parades d'autobús més concorregudes o els punts on els treballadors socials reparteixen aquests dies les targetes moneder de les beques menjador.

  

L'Ajuntament assumirà les tasques de neteja

La UME desinfectant un centre cívic de Badalona el 25 de març de 2020L'Ajuntament assumirà les tasques de neteja «especialitzada» per fer front a l'actual situació de crisi| Catalunya Diari

Abans de marxar de Badalona, ha detallat l'alcalde, els militars donaran «instruccions» als serveis municipals per poder fer neteges preventives mentre duri l'estat d'alarma, de manera que el propi Ajuntament pugui assumir un tipus de neteja més «especialitzada» per fer front a l'actual situació de crisi, a diferència del que es fa habitualment.

  

La decisió d'iniciar aquests treballs es va adoptar dimarts al matí durant una reunió dels membres de la unitat de reconeixement de l'UME amb l'alcalde de Badalona, on també es van determinar els espais de la ciutat en els quals era prioritari portaran a terme els treballs de neteja.

L'UME arriba a Badalona després de passar la setmana passada pel Port de Barcelona i l'Aeroport del Prat. Aquest dimecres, els combois també han arribat a l'Hospitalet de Llobregat i a la Pobla de Segur (Pallars Jussà).


Comentaris

envia el comentari