IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un nou brot a la tardor? El que ja estan fent en alguns llocs

A la Comunitat Valenciana es mantenen els hospitals de campanya i més metges fins a desembre

Imatge de la Rambla de Barcelona buida en ple confinament
A la Comunitat Valenciana es mantenen els hospitals de campanya i més metges fins a desembre | EFE

La disciplina a les mesures de prevenció i les dades sobre la immunitat de grup seran alguns dels factors clau per evitar un nou brot de coronavirus en el futur. Malgrat això, la combinació de molts factors pot provocar que es produeixi un brot a la tardor, tal com plantegen alguns experts. De fet, en alguns llocs d'Espanya ja comencen a preparar-se de cara els pròxims mesos.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

És el cas de la Comunitat Valenciana, una de les primeres zones on va aparèixer el virus i també una de les més castigades, les autoritats han decidit mantenir activa tota l'estructura de reforç per a l'emergència sanitària i han donat ordres de no paralitzar la construcció d'hospitals de campanya almenys fins al desembre.

En aquesta comunitat autònoma ja hi ha 1.106 víctimes per la Covid-19, fet que suposa un 5,1% dels morts a Espanya, i hi ha 10.538 casos confirmats que tot i el descens de la corba segueixen exercint una pressió al sistema sanitari només alleujat per hospitals de campanya com el de València, ja en actiu, o els que s'obriran pròximament a Castelló i Alacant.

La Generalitat va comprar a través de l'Agència d'Emergències aquestes estructures modulables i desmuntables per un valor aproximat de 10 milions d'euros. Encara que l'ocupació de llits a l'UCI ja està per sota 60%, el govern regional mantindrà aquestes estructures al seu lloc, almenys, fins al desembre, en previsió d'un possible rebrot.

 

Es mantindran els residents de medicina i infermeria

També en previsió de nous contagis a la tardor, la Conselleria de Sanitat mantindrà els 600 residents de medicina i 80 residents d'infermeria contractats de forma extraordinària. Es tracta d'estudiants de l'MIR que estan pendents d'avaluació i que han realitzat tasques assistencials per cobrir la manca de sanitaris durant la crisi.

Aquests professionals seran contractats per sis mesos més sis prorrogables segons evolucioni la pandèmia, ja que segons les autoritats valencianes, encara és tot molt incert i és impossible saber com es comportarà el virus. No obstant això, el que està fent la Comunitat Valenciana pot marcar el que farà el Govern espanyol de cara a la temporada de tardor.

Sense anar més lluny, la subdirectora general d'epidemiologia d'aquesta comunitat, Herme Vanaclocha, assessora també del Govern en el comitè d'experts de la Covid-19, i el catedràtic Ildefonso Hernández, que participa al grup d'experts de la Generalitat valenciana, van preparar el pla de prevenció de la Grip a a escala nacional.

En el cas d'Herme Vanaclocha, era partidària de relativitzar l'abast de l'Coronavirus a Espanya durant les primeres setmanes, encara que ara és partidària de reforçar al màxim les mesures de prevenció. Per la seva banda, Ildefonso Hernández adverteix el perill que s'ajuntin la grip estacional amb el Coronavirus i creu que la prevenció és la millor arma.


Comentaris

envia el comentari