URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

S'ajornen els exàmens del segon trimestre de la UPF pel coronavirus

S'estudien possibles alternatives per realitzar les avaluacions

Una aula d'universitat
La UPF ajorna els exàmens del segon trimestre | Pixabay

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha ajornat els exàmens del segon trimestre en el marc de les mesures que s'estan prenent en diversos àmbits per minimitzar al màxim el risc de contagi del coronavirus. En una comunicació que el centre ha enviat a tota la comunitat universitària, s'indica que atesa la situació creada per la pandèmia del covid-19, «i davant l'alta probabilitat que durant els pròxims dies calgui adoptar mesures que puguin afectar el desenvolupament habitual d'un període d'exàmens», s'ha decidit «suspendre el caràcter presencial» de les proves previstes per al termini d'entre el 18 i el 28 de març. Fonts de la UPF han explicat a l'ACN que es tracta d'una mesura de caràcter preventiu, i que és l'única que s'ha pres de moment.

Un sistema alternatiu

El centre universitari ha establert un sistema alternatiu per a l'avaluació del segon trimestre, que consisteix a ajornar els exàmens presencials o bé a substituir-los per activitats avaluables no presencials. En aquest sentit, els responsables de la institució han afegit que cada centre concretarà el seu sistema alternatiu i n'informarà els estudiants a partir del divendres 13 de març.

La UPF va constituir el 27 de febrer un grup de seguiment de la pandèmia –aleshores encara epidèmia- amb motiu dels primers episodis de covid-19 a Barcelona. Té com a objectiu centralitzar tota la informació, comunicació i gestió de qualsevol esdeveniment que estigui relacionat amb l'evolució de la infecció. Des del 5 de març, la universitat ha reforçat la neteja i la ventilació dels espais. S'ha incrementat la freqüència de la neteja dels despatxos i espais d'ús col·lectiu. S'ha incrementat la renovació d'aire exterior als espais que disposin de ventilació mecànica i s'han adoptat mesures per augmentar l'ús higiènic dels micròfons a les aules.

Possibles alternatives de docència

El grup de seguiment del brot de covid-19 està estudiant possibles alternatives de docència no presencial de cara al tercer trimestre. A més, des de dilluns 9 de març s'han suspès provisionalment les pràctiques clíniques i la resta d'activitats formatives de Medicina que tenen lloc en l'entorn del Parc de Salut Mar.

A banda, es fa un seguiment especial dels estudiants internacionals que són al campus de la UPF en programes de mobilitat. A data 10 de març de 2020, cap membre de la comunitat UPF ha estat diagnosticat de covid-19, però a vuit persones de la comunitat universitària se'ls ha recomanat que es quedin a casa 14 dies després d'haver estat en contacte amb persones diagnosticades de la malaltia.


Comentaris

envia el comentari