IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Nou avanç en la vacuna contra el coronavirus

Experts australians confien en disposar d'una vacuna per al desembre de 2021

Laboratori de l'Hospital Clínic on es fan les proves del coronavirus
Es preveu tenir una vacuna pel 2021   | Catalunya Diari

Austràlia començarà en uns dies a realitzar assajos clínics de la vacuna contra el coronavirus en animals. Es tracta de dos projectes aprovats per l'OMS que estan sent realitzats per la prestigiosa Universitat d'Oxford i la companyia d'origen americà, Inovio Pharmaceutical.

L'Organització d'Investigació Científica i Industrial de la Commonwealth d'Austràlia (CSIRO) afirma que les seves proves són els primers assajos preclínics complets de les vacunes per utilitzar en un model animal. L'equip científic ha executat mostres de vacunes en fures, ja que aquests animals contrauen el coronavirus com ho fan els humans.

Austràlia assaja dues opcions després de rebutjar algunes més. La primera és l'elaborada per la Universitat d'Oxford. Es tracta d'una vacuna anomenada vectorial, que utilitza un virus defectuós per incloure les proteïnes del coronavirus al sistema immunitari i generar una resposta.

«El virus de l'ésser defectuós no es pot replicar», assegura el professor Trevor Drew, director del Laboratori Australià de Sanitat Animal a Victoria, on es realitzen les proves. «Així que no hi ha possibilitat d'emmalaltir amb aquesta vacuna en particular», apunta.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Múltiples enfocaments

El segon projecte d'Inovio codifica certes proteïnes del coronavirus en el sistema immunitari. Així les coses, les cèl·lules de el cos les generen abans que el sistema immunitari reaccioni a elles i malaltia. «Els enfocaments múltiples ens dóna més opcions d'èxit», afirma Drew.

Els experts avisen que requereixen d'altres 18 mesos per complir amb les proves i estàndards reguladors, de manera que la vacuna no estaria fins a desembre de 2021 en el millor dels casos: «Tots els que intenten desenvolupar la vacuna, estan relacionats amb multitud de companyies perquè cap organització pot realment produir una vacuna en solitari», assegura el Dr. Grenfell, director de l'organització australiana.


Comentaris

envia el comentari