Una vacuna contra el coronavirus, provada amb èxit en ratolins

Hauria generat anticossos capaços de combatre el SARS-CoV-2

Un treballador d'un laboratori d'alta seguretat del Centre Nacional de Biotecnologia a Madrid
Laboratoris de tot el món continuen buscant una vacuna per la COVID-19 | EFE

Gran avenç en la lluita contra el coronavirus. Un dels equips de científics que busquen una vacuna contra el SARS-CoV-2, virus causant de la pandèmia de COVID-19, l'hauria provada amb èxit en ratolins

Segons recull el suplement EBioMedicine, de la prestigiosa revista 'The Lancet', la troballa l'haurien fet investigadors de la Facultat de Medicina de la Universitat de Pittsburgh, a Pennsilvània (EUA). Aquests haurien confirmat que la vacuna administrada, a través d'un pegat de la grandària de la punta d'un dit, produeix anticossos específics en quantitats suficients per a neutralitzar el virus.

Resultats fruit del treball previ amb virus similars

Els investigadors nord-americans són els primers que fan públic part del seu estudi després d'haver estat sotmès a la crítica d'altres investigadors d'institucions alienes a la seva institució.

Un dels membres de l'equip, el professor de cirurgia Andrea Gambotto, explicava la clau per aconseguir aquest resultat positiu. Tot hauria sigut gràcies a les «experiències prèvies amb els virus SARS-CoV en 2003 i amb MERS-CoV en 2014» que estant «estretament relacionats amb el SARS-CoV-2»

«Sabíem exactament on combatre aquest nou virus, d'aquí la importància de finançar la recerca de vacunes. Un mai sap d'on provindrà la pròxima pandèmia», concloïa l'investigador. Tot i això, insistien que encara faran falta mesos perquè la vacuna es pugui aplicar en humans. 

 


Comentaris

envia el comentari