IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Vall d'Hebron participa en un assaig amb un fàrmac per l'Ebola que dóna bons resultats contra el coronavirus

El redemsivir redueix la mortalitat i l'estada en l'UCI i millora el pronòstic dels malalts

Imatge exterior de l'Hospital de la Vall d'Hebron, amb vehicles i persones al davant el 23 de febrer de 2020
El redemsivir, fàrmac per tractar l'Ebola, ha mostrat bons resulats contra la Covid-19. | cedida

L'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona està participant en un assaig internacional per a provar un medicament, el redemsivir, inicialment dissenyat per a tractar l'Ebola i que ha tingut bons resultats en uns pocs pacients als quals ha minimitzat els símptomes del coronavirus i millorat el seu pronòstic de gravetat.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Segons ha explicat el cap de Malalties Infeccioses de l'Hospital Vall d'Hebron, Benito Almirante, encara que s'ha provat amb pocs pacients, aquest fàrmac «és un tractament que redueix la mortalitat i l'estada en l'UCI i millora el pronòstic dels malalts». «Ara hem d'esperar a un estudi més ampli, en el qual participa el Vall d'Hebron i hospitals de diferents països, i esperem que en tres o quatre setmanes tinguem els resultats dels més de 600 pacients de l'assaig perquè el benefici fins ara s'ha estudiat en pocs malalts, i hem de veure als pacients amb quines característiques se'ls pot administrar aquest medicament», ha dit Almirante.

«La vacuna és difícil que estigui disponible abans de 12 o 18 mesos»

L'infectòleg té posades esperances en aquest medicament perquè, segons ha dit, «la vacuna és difícil que estigui disponible abans de 12 o 18 mesos». Almirante també ha dit que estan provant, amb resultats òptims, administrar també medicaments contra «la resposta inflamatòria exagerada en l'aparell respiratòri» que genera aquest nou coronavirus, la qual cosa ha definit com «una tempesta inflamatòria».

Sobre per què la Covid-19 es manifesta de manera lleu en unes persones i a unes altres els causa la mort, Almirante ha assenyalat que es tracta d'una característica de moltes malalties infeccioses i ha explicat que també han après que en els malalts que en els primers dies tenen en les seves analítiques de sang un increment de molècules proinflamatòries és un indicador important que en els següents dies agreujaran la seva situació.

L'UCI de la Vall d'Hebron, per sota del 70% d'ocupació

Almirante ha reconegut que l'UCI del Vall d'Hebron, una de les més grans d'Espanya, ha millorat la seva situació i es troba per sota del 70% d'ocupació «i cada dia estem baixant una mica» després de superar el 80%. «La necessitat de llits de crítics és el que marca la incidència de l'epidèmia», ha dit el cap de Malalties Infeccioses de l'Hospital Vall d'Hebron.

Sobre la situació greu de les persones majors infectades en les residències geriàtriques, Benito Almirante ha indicat que el problema és que en molts casos la malaltia empitjora en molt poc temps en els col·lectius més vulnerables. Encara que tenen persones usuàries de residències ingressades a l'Hospital Vall d'Hebron, afirma que moltes no acaben arribant perquè moren abans. Almirante ha recordat que en aquests espais amb persones vulnerables, sovint ja dependents, és molt fàcil la transmissió de la malaltia «fins i tot fent les coses bé».


Comentaris

envia el comentari