IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El cartell d'uns veïns convidant un metge espanyol a marxar de casa seva

El metge va desplaçar-se fins a la localitat per ajudar en la crisi sanitària del coronavirus

Portal d'un edifici
El veí es va trobar la nota a la porta de casa seva | CatalunyaDiari

Els professionals sanitaris es troben durant aquests dies a primera línia del front, arriscant fins i tot la seva salut per ajudar aquells qui s'hagin contagiat per coronavirus. Una vegada acaben la jornada han de descansar, sigui a les seves cases o en hotels habilitats per als sanitaris. 

Els veïns d'un edifici d'Alcázar de San Juan (Ciutat Reial), han penjat una nota a la porta d'un dels seus veïns convidant-lo a que s'instal·li en un d'aquests hotels habilitats, ja que és metge a l'Hospital Mancha Centro i consideren que pot suposar un risc per als nens i ancians de l'edifici. 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

«Has de pensar també en els teus veïns»

El metge a qui es dirigeix la carta, Jesús Monllor, va traslladar-se fa unes setmanes a Alcázar de San Juan, una de les localitats més afectades de Castella-La Manxa pel Covid-19, per ajudar a l'Hospital Mancha Centro. 

«Sabem de la teva bona tasca i s'agraeix però has de pensar també en els teus veïns, aquí hi ha nens i avis», començava la carta. «Hi ha llocs com el Barataria on estan allotjant a professionals. Mentre això duri et demano que ho pensis», escrivien finalment els veïns, convidant-lo a marxar de l'edifici.

Indignació a les xarxes

El missatge s'ha fet viral a les xarxes socials i ha causat molta indignació entre algunes persones, que lamenten la doble moralitat d'alguns. «Després sortiràs a aplaudir a les 20:00 h...», escrivia un usuari a Twitter.

Tot i això, s'ha creat una plataforma de suport al metge que ja compta amb més de 8.000 firmes, i han estat molts els que li han enviat missatges de suport. Jesús Monllor ho ha volgut agrair personalment a través de les seves xarxes socials: «Vull agrair de tot cor les paraules d'ànim de tots. Tant a amics, coneguts, companys de professió o simplement si has volgut apropar-te a solidaritzar-te».

Casos similars

Aquesta setmana també s'ha conegut el cas de Rodrigo, un infermer de la Creu Roja a Argentina. En aquest cas, el missatge que es va trobar va ser encara més clar: «No tornis més!».


Comentaris

envia el comentari