Els Narcopisos del Raval, actius tot i l'ordre de confinament

Els veïns denuncien que hi viuen persones «especialment vulnerables»

Furgons de Mossos d'Esquadra aparcats a Sarrià, Barcelona
Es reclama que els Mossos d'Esquadra actuïn | Twitter (@mossos)

L'associació Acció Raval ha denunciat que, tot i el confinament decretat pel coronavirus, l'activitat en tres narcopisos de la zona no ha cessat. Aquests estan situats al carrer Salvador de Barcelona un edifici que l'associació assegura que «s'està convertint en un focus de contagi descontrolat, que pot tenir conseqüències molt greus, no només per a la seguretat, sinó també per la salut pública».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

L'ordre de confinament no ha fet baixar l'activitat delictiva que es duu a terme en aquests tres pisos, motiu que ha portat als veïns a marcar amb cintes de color fúcsia les distàncies de seguretat que s'han de respectar perquè els clients dels camells les mantinguin i així intentar evitar la propagació del virus.

A l'edifici hi viuen persones «especialment vulnerables»

Entre els veïns d'aquest bloc de cinc pisos i vint habitatges, hi ha un nen amb asma, un jove diabètic i avis, entre altres persones «especialment vulnerables» que s'han de topar diàriament amb aquests narcotraficants i consumidors de droga que incompleixen la normativa de seguretat i prevenció decretada pel govern per evitar el contagi i propagació de la Covid-19.

Els veïns han de conviure amb la violència, la compra, venda i consum de drogues i fins i tot amb els orins: «El trànsit de gent a l'escala a la nit causa soroll i impossibilita el descans dels veïns». En el comunicat es denuncia que a causa d'aquesta manca de descans alguns veïns amb fills en edat d'escolarització han rebut advertències dels professors perquè «els seus fills s'adormen a classe».

Denuncien la falta d'acció de Mossos i Guàrdia Urbana

Dos dels narcopisos pertanyen a fons d'inversions mentre que el tercer és propietat d'una empresa administrada pel BBVA i cedit a l'Agència de l'Habitatge de la Generalitat per habitatge social. L'associació Acció Raval explica que els veïns fa més d'un any que denuncien la intensa activitat delictiva que es duu a terme en aquests pisos però sense obtenir resultats.

Per aquest motiu reclamen que la Generalitat, Mossos d'Esquadra i totes les administracions competents «assumeixin la seva responsabilitat i prenguin mesures urgents per posar punt final a la greu situació que viuen els veïns del carrer Salvador».


Comentaris

envia el comentari