Vergés: «Hi ha més de 300 persones greus a Catalunya i cada cop més pressió als centres»

Vergés ha insistit que «cada vegada tindrem més pressió als nostres centres hospitalaris»

La consellera de Salut, Alba Vergés, al costat del director de Salut Pública, el 12 de març de 2020
La consellera Alba Vergés, en una imatge d'arxiu. | Cedida

La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, ha explicat a la roda de premsa diària d'aquest dissabte, 21 de març, que hi ha més de 300 persones en estat greu per coronavirus a Catalunya, «incloses persones joves perquè aquest no és un virus que afecti només gent gran». Vergés ha insistit que «cada vegada tindrem més pressió als nostres centres hospitalaris»:

Vergés explica que hi ha 4.203 infectats a Catalunya

Més de 300 persones estan ingressades en estat crític o semicrític a l'UCI pel coronavirus a Catalunya. Per altra banda, 180 s'han recuperat, 33 dels quals en les últimes 24 hores. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha informat de les novetats durant la roda de premsa telemàtica d'aquest dissabte al migdia, on ha insistit que el covid-19 no només afecta gent gran i persones vulnerables, ja que hi ha «molts joves» en estat greu.

Segons el darrer balanç, la xifra d'infectats diagnosticats a Catalunya és de 4.203 i de 122 morts. Vergés ha assegurat que el Govern farà «absolutament tot el necessari» per augmentar la capacitat del sistema sanitari, inclosa la possibilitat d'instal·lar hospitals de campanya. 

Buch dona les dades d'Interior

Els Mossos, la Guàrdia Urbana i les policies locals han fet 12.288 identificacions a persones al carrer, 12.741 més a vehicles, i han aplicat 2.805 sancions per incomplir el reial decret d'estat d'alarma en les darreres 24 hores. El dia abans s'havien aplicat 8.000 identificacions, i el salt es deu al dispositiu aplicat per al cap de setmana per evitar sortides a segones residències.

Així ho ha explicat el conseller d'Interior, Miquel Buch, en la mateixa roda de premsa telemàtica d'aquest dissabte al migdia. Les trucades al servei d'emergències 112 sobre el coronavirus s'han reduït fins al 38,1% —les consultes s'han de fer al 061. Buch també ha explicat que el trànsit ha caigut un 83% respecte el dissabte 7 de març —l'últim de normalitat.


Comentaris

envia el comentari