IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Vergés: «El desconfinament es farà en funció de la densitat de població de cada zona»

El Govern estudia com aplicar l'ús generalitzat de mascaretes per sortir al carrer

El president Torra i la consellera Vergés, en una compareixença de premsa.
El president Torra i la consellera Vergés, en una compareixença de premsa. | ACN

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha indicat que les mesures per sortir del confinament es faran en funció de la densitat de població dels territoris. «No serà el mateix el que s'hagi de fer a Barcelona, que té metro i hi ha molta aglomeració de persones, o en altres ciutats metropolitanes, que el que s'hagi de fer en altres llocs», ha apuntat la consellera, que ha constatat que hi ha zones és àmplies i rurals i això també s'ha de tenir en compte a l'hora de dissenyar mesures.

D'altra banda, sobre l'ús generalitzat de mascaretes per sortir al carrer, ha assenyalat que és una «estratègia de salut pública» el Govern està avaluant com es pot fer i com es pot organitzar, tot i que no és una recomanació de l'OMS. D'altra banda, Vergés ha explicat que Catalunya té ara mateix disponibles 2.010 llits d'UCI, 1.753 destinats a coronavirus, dels quals 1.529 estan ocupats (un 87%).

Secretisme des del govern espanyol

El govern espanyol està treballant en «diversos escenaris» per a la fase de «transició» de la crisi del coronavirus. La ministra portaveu, Maria Jesús Montero, ha assegurat que es tenen totes les opcions previstes perquè «en funció de com evolucioni la transmissió del virus» es decantaran per un o altre. En aquest sentit, ha evitat detallar què s’hi contempla per no «confondre la ciutadania», tot i que ha admès que en alguns dels escenaris hi ha l’ús generalitzat de mascaretes.

Tampoc no ha concretat si s’acabarà presencialment el curs escolar ni si les mesures es podran anar relaxant progressivament: «No és bona l’especulació». «Tenim escenaris anticipats perquè quan s’hagin d’adoptar no perdem ni un segon», ha afegit.

D’altra banda, Montero ha evitat fer autocrítica en la gestió de l’executiu. La portaveu ha dit que Espanya és un dels països que primera ha patit la pandèmia i que aquesta situació ha provocat que no poguessin fer «provisió de material» sanitari. «D’altres aprendran d’Espanya», ha afirmat tot afegint que «fan un exercici constant d’autocrítica però que cal avançar».


Comentaris

envia el comentari