El viatge a Roma de final de curs en un institut de Tarragona, sense professors per por al coronavirus

El centre proposava canviar la destinació | Seran pares i mares de l'AMPA qui acompanyin els menors

Els alumnes de 4t d'ESO de l'Institut d'Altafulla viatjaran a finals de mes a Roma tot i no haver trobat cap professor que s'oferís a acompanyar-los. El tradicional viatge de final de curs —i de final d'etapa— al centre públic tirarà endavant entre els dies 30 de març i 3 d'abril de la manera que estava prevista, tal com ha avançat aquest dimecres l'emissora municipal Altafulla Ràdio i ha pogut confirmar poc després TarragonaDigital, però ho farà sense professors. En el seu lloc, els acompanyants dels menors seran pares i mares de l'AMPA de l'Institut que han acceptat fer el pas endavant.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Si bé Roma —al centre de la 'Bóta' italiana— no és considerada una zona d'alt risc de contagi del coronavirus que sí ha paralitzat el nord del país, el temor al virus, a possibles incidències derivades o a un hipotètic confinament ha aixecat una onada d'escepticisme i rebuig que s'ha notat entre el professorat altafullenc, qui preferia canviar la destinació per una altra considerada «més fàcil de gestionar». Segons ha pogut saber aquest mitjà, la insistència d'alguns familiars ha estat clau per resoldre el debat cap a la solució acordada.

Pares i mares de l'AMPA acompanyaran els menors per tal de mantenir en peu el viatge de 4t d'ESO

Una reunió entre famílies, centre i agència de viatges aquest dimarts a la tarda va posar fil a l'agulla als dubtes sobre el futur del viatge i va confirmar la sortida de consens: la sortida tira endavant en els dies acordats i amb pares i mares en el lloc dels professors. Fonts properes al centre han insistit que ni el professorat té l'obligació d'assumir la responsabilitat de les sortides d'aquesta magnitud, ni les famílies la de renunciar a un viatge que ja tenien pagat.

La majoria de les famílies, vist això, havien insistit en la voluntat de mantenir la proposta inicial, donat que el cost de cancel·lació del viatge pujava a més de 250 euros per alumne. D'altres ja han iniciat el procés de cancel·lació d'un viatge del qual ja no en formaran part. TarragonaDigital ha intentat contactar, sense èxit, amb la direcció de l'Institut d'Altafulla per a l'elaboració d'aquesta informació.

Les famílies que assumeixin aquesta responsabilitat d'acompanyar els joves viatgers, doncs, hauran de comunicar-ho al centre durant aquesta setmana per tal de definir l'estructura final del viatge. El centre garanteix, però, que aquests familiars acompanyants viatjaran amb les mateixes condicions de gratuïtat i assegurança de responsabilitat civil amb què viatjaria qualsevol docent.


Comentaris

envia el comentari