Detecten nous símptomes que podrien demostrar que tens coronavirus

Ho ha anunciat un conegut viròleg alemany

Investigadors del laboratori de l'Hospital Clínic fent proves de coronavirus el 5 de març del 2020
Els investigadors han afirmat que el coronavirus ha mutat en dues versions | Cedida

El coronavirus podria presentar nous símptomes. Així ho ha apuntat Hendrick Streeck, un prestigiós viròleg alemany que aquesta setmana ha estat entrevistat pel mitjà Frankfurter Allgemeine Zaitung. Després d'haver tractat a nombrosos pacients contagiats pel Covid-19, el viròleg assegura que ha detectat nous símptomes que fins ara eren desconeguts.

Steeck és el director de l'institut de virologia de la Universitat de Bonn i assegura que aquests nous símptomes es presenten acompanyats pels descrits per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), com a tos, febre o dificultat per a respirar. Assegurant que molts dels pacients presentaven «pèrdua d'olfacte i sabor».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Pèrdua d'olfacte i gust

Per arribar a aquesta conclusió, el viròleg va entrevistar diversos pacients del districte de Heinsberg, en Colònia. El resultat va ser que dos terços dels participants havien experimentat pèrdua de sentits, fins a l'extrem que una mare «no era capaç de fer olor el bolquer del seu bebè». «Uns altres ja no podien notar l'olor del seu xampú, i el menjar va començar a tenir un sabor suau. Encara no podem dir exactament quan apareixeran aquests símptomes, però creiem que és una mica més tard en la infecció per coronavirus», assegura pel mitjà alemany.

Possible diarrea

Així mateix, Streeck va identificar que era possible que un altre dels símptomes sigui diarrea. Sembla que aquest símptoma apareix en una fase bastant posterior a la infecció, per la qual cosa seria poc recomanable fixar-se en aquests nous símptomes si no han aparegut els descrits per l'OMS, com la tos i la febre.

Finalment, l'expert assenyala que la diarrea és més freqüent del que es pensava en pacients de covid-19, ja que un 30% dels infectats que el viròleg va tractar presentaven aquest símptoma.


Comentaris

envia el comentari