YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Descobreixen un virus mai vist en plena crisi del coronavirus

Els científics l'han batejat com a Yaravirus, en honor a una deessa brasilera

Laboratori
Un grup de científics ha descobert un virus desconegut a Brasil | Pixabay

Yaravirus. Així han anomenat el nou virus que han descobert a les aigües del llac artificial Pampulha, a Belo Horizonte (Brasil). L'equip que ha realitzat la troballa, compost per científics brasilers i francesos, l'ha batejat així en honor a Yara, una deessa aquàtica de la mitologia brasilera. El 90% dels gens del virus —68 del total— eren totalment desconeguts fins ara. Es tracta d'un nou llinatge de virus tipus ameba amb un origen i filogènia incerts, tal com publica 'La Vanguardia'.

El grup al qual pertany es caracteritza per tenir genomes d'una gran mida, que codifiquen milers de proteïnes. El primer estudi que es va realitzar no va permetre els investigadors reconèixer cap seqüència de la càpsida —capa encarregada d'emmagatzemar el genoma— registrada amb anterioritat. «Aquesta és una característica rellevant per ressaltar la importància dels estudis relacionats amb l'aïllament de noves mostres virals, ja que, seguint els protocols actuals per a la detecció viral el Yaravirus ni tan sols hauria sigut reconegut com a un agent viral», indiquen els científics.

No tots els virus són perillosos

Actualment, es coneixen més de 5.000 virus diferents però la troballa del Yaravirus demostra la variabilitat en el món viral i l'enorme quantitat de genomes que encara queden per descobrir. «Yaravirus amplia el nostre coneixement de la diversitat de l'ADN dels virus», assenyalen els experts. Cal dir que gran part dels virus no transmeten cap malaltia i alguns, fins i tot, són beneficiosos, ja que són bacteriòfags, és a dir, que ataquen bacteris.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari