Les xifres que indiquen que Espanya està pitjor que Itàlia envers el coronavirus

El nostre país lidera el rànquing de morts diàries per Covid-19 a Europa

El confinament per coronavirus durarà almenys 14 dies
Les xifres indiquen que Espanya està pitjor que Itàlia | CatalunyaDiari.cat

La corba espanyola de positius i nous casos diaris per coronavirus està per sobre de la d'Itàlia, i també és superior en morts diàries. A Espanya, hi ha hagut en els darrers dies 332 i 397 morts, unes xifres mai vistes a la Xina en els pitjors dies del seu brot. L'alta edat mitjana de la població espanyola, els elevats brots registrats en residències de persones grans, fan més gran la mortalitat espanyola amb relació a la resta de països assolats pel Covid-19.

En aquestes dues primeres setmanes de brot, la corba espanyola es troba molt per sobre de la resta de països, fins i tot Itàlia, que va sobrepassar les 300 morts diàries diversos dies més tard que Espanya, comptant des del dia en què cada país va registrar la defunció número 10. Les morts diàries suposen un altre dels indicadors que preocupen i molt als epidemiòlegs, i ho tenen més en compte quan valoren el desenvolupament d'una pandèmia com la del Coronavirus o Covid-19.

El moment més crític tindrà lloc d'aquí 1 o 2 setmanes

Aquest diumenge 22 de març, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències SanitàriesFernando Simón, esperava que el «punt àlgid» dels nous casos de Coronavirus tingués lloc aquesta setmana, que estaria en relació amb les dues setmanes de la mesura del tancament dels col·legis, primer, i de l'estat d'alarma, posteriorment.

«Si estem pensant que el dia amb major transmissió, a partir del qual comencem a descendir, es produirà aquesta setmana, el punt crític per a les Unitats de Cura Intensiva es produirà una o dues setmanes després», va confessar Simón. Cal destacar que els infectats per SARS-*CoV-2 tenen símptomes en menys d'11,5 dies, segons un estudi d'investigadors de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health (Baltimore, els EUA).

Aquesta major resistència del Coronavirus provoca que calgui esperar almenys dues setmanes tant per a veure els empitjoraments més greus de salut, com els efectes de l'allunyament físic decretat pels diferents governs per a evitar la propagació del virus.


Comentaris

envia el comentari