Els xiringuitos de platja de Barcelona no obriran aquest estiu

Els concessionaris de les guinguetes comunicaran la seva decisió a l'Ajuntament de Barcelona en els pròxims dies

Aquest serà un estiu atípic a les platges de la ciutat de Barcelona. | CatalunyaDiari.

Les platges de Barcelona no comptaran aquest estiu amb xiringuitos. Així ho assegura El Periódico aquest divendres, assegurant que més del 90% dels operadors ha decidit renunciar a les concessions, davant la nul·la viabilitat econòmica d'obrir portes. Segons explica el citat mitjà, els restauradors consideren que obrir a mitja temporada i amb restriccions d'aforament no és rendible, tenint en compte també els elevats cànons municipals que han d'abonar, que en alguns casos por arribar a mig milió d'euros per temporada

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

En aquest sentit, els operadors d'aquest sector fa mesos que estan enfrontats amb l'Ajuntament de Barcelona per les condicions econòmiques i les limitacions contractuals de les concessions dels xiringuitos. La crisi provocada pel coronavirus ha estat el cop definitiu per al sector que, excepte un acord de darrera hora, deixarà desertes les guinguetes de les platges barcelonines durant el pròxim estiu.

«Condicions inassumibles»

En aquest sentit, el president de l'Associació de Xiringuitos de Barcelona, Israel Flores, ha manifestat a El Periódico, que «les actuals condicions són inassumibles». El col·lectiu, format per una quinzena d'establiments, comunicarà en els pròxims dies la seva decisió al consistori barceloní. Ara com ara, el rotatiu assegura que 13 dels 15 xiringuitos renunciaran a la temporada d'estiu, el que suposarà la pèrdua d'uns 600 llocs de feina.

El plec de condicions de la concessió dels xiringuitos preveu la renúncia a la temporada per causes de força major, amb la devolució del cànon abonat. Israel Flores assenyala que la renúncia dels restauradors es produeix per no haver aconseguit una flexibilització de les condicions per part de l'Ajuntament de Barcelona. El representant dels concessionaris de les guinguetes de platja comenta que l'abonament per avançat del cànon ha provocat «asfíxia financera» a diversos empresaris, que fa temps que demanen el pagament fraccionat.

Fonts municipals consultades han assegurat que el consistori ha iniciat els tràmits per retornar als concessionaris la part proporcional del cànon, corresponent als mesos que no es pot obrir a conseqüència de l'estat d'alarma.


Comentaris

envia el comentari