El benefici del grup Dia cau un 37% respecte l'any anterior

Les vendes a Espanya han caigut un 3,9%, el que suposa una descens dels beneficis l'any 2017
Un establiment del grup Dia. | EFE

Durant aquest 2017 el grup Dia va obtenir un benefici un 37% menor que l'any anterior, concretament d'uns 109,6 milions d'euros. Els responsables del grup ho atribueixen a la seva nova immersió al mercat xinès, i asseguren que el seu benefici s'ha vist impactat pels resultats negatius de les operacions discontínues a la Xina.

  

  

Cal destacar també que les vendes a Espanya també han caigut. A finals d'aquest 2017 es van registrar 5.737 milions d'euros en vendes, e, que suposa un 3,9% menys que l'any anterior.

 

Situació negativa per a Dia

El conseller delegat del grup ha explicat la situació: «2017 ha estat el primer any en què no hem aconseguit els nostres objectius des que vam sortir a borsa el 2011. Els resultats han estat per sota de la previsió que vam donar a l'octubre a causa que la inversió en preu ha estat més gran de la que inicialment estimàvem».

 

Ha volgut aclarir també el motiu pel qual això ha passat, al·ludint a la seva nova campanya de preus. «La nostra decisió de mantenir el lideratge en preus a Espanya ha impactat en els nostres marges, que no han pogut ser compensats pels esforços en estalvi de costos i beneficis provinents de les nostres aliances comercials», assegura.

 

Malgrat això assegura Currás que la cosa pot anar a millor a partir d'ara. Segons diu els clients del grup valoren les seves noves iniciatives comercials i recentment la companyia ha millorat pel que fa a vendes a Espanya.

Resultats dolents a Espanya

I és que sembla que el problema és aquest, Espanya. A la resta de països en els quals el grup té establiments, es van aconseguir assolir els objectius marcats per al 2017, és a dir a Brasil, Argentina i Portugal. De fet, les vendes van créixer en aquests països emergents un 10,8% en moneda local.

Però no són aquests els únics números que s'han reduït a Espanya. Dia ha acabat 2017 amb 162 botigues menys al país que l'any anterior, cosa que ha suposat una reducció de plantilla de 2.812 persones. D'aquesta manera aconsegueixen reduir la despesa laboral, segons 'La Informació'afirmen diversos mitjans.

No obstant això, s'estan renovant la resta d'establiments, afegint per exemple punts de venda de pollastres rostits o màquines de sucs naturals. S'espera que durant aquest 2018 es facin més de 1.000 transformacions en botigues espanyoles.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris