PREVISIÓ

Diumenge radiant: arriba el dia més aprofitable del cap de setmana

Un equip extern substitueix l’hereu de Mango per superar les pèrdues

La cúpula del grup català queda conformada per dotze persones que intentaran recuperar-se dels números vermells
Isak Andic, fundador de Mango, va posar Toni Ruiz com a director general del grup | Catalunya Diari

 

L’empresari Isak Andic, fundador de la multinacional tèxtil Mango, va intentar deixar la companyia en mans del seu fill gran, Jonathan Andic, l’any 2013, però no va poder jubilar-se com preveia, ja que el 2016 va haver de recuperar el control després de patir unes pèrdues de 61 milions d’euros. Segons ha avançat ‘Crónica Global’, després de dos exercicis consecutius en números vermells, el relleu generacional ha fracassat i al capdavant del grup català hi ha tot un equip extern.

 

Un equip extern al capdavant de Mango

L’exercici del 2016 va ser un cop dur per Andic, a més, la facturació va caure un 2,9% situant-se en els 2.260 milions i va decidir limitar el marc d’actuació del seu fill, deixant-lo davant de la línia masculina i com a encarregat de la imatge de la marca. En aquest punt, el president va decidir maximitzar les eficiències, tancant els establiments amb menys beneficis, potenciant els que tenien més vendes i amb l’‘e-commerce’ com a futur.

 

Andic es va recolzar en Toni Ruiz, responsable de finances, fa nou mesos va ser premiat pel resultat obtingut moment en el qual va assumir el càrrec de director general. Així, Ruiz ha volgut configurar tot un equip d’experts per potenciar la transformació digital i ha fitxat César de Vicente, de Kiabi, i David Gutiérrez, de Privalia, amb els que completa la cúpula de Mango, mentre que l’hereu Andic queda com a vicepresident primer, amb un paper més modest.

 

Els primers resultats es podran comprovar a l’agost, quan els analistes tinguin les primeres dades actuals de l’estat de Mango. Però, tot i que encara no es coneix el resultat de 2018, que els ingressos del grup català s’haurien incrementat en un 1,8%, situant-se en els 2.233 milions d’euros i el resultat brut seria de 135 milions, un 17% més. A més, les vendes en línia també han crescut fins al 20%, i es vol aconseguir que aquest 2019 sigui del 25% i del 30% el 2020. Així, queda patent que el relleu generacional en aquest cas ha fracassat.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

També et pot interessar...