ARA MATEIX:

🔴 Continua tallada l'AP-7 a la Jonquera en sentit Barcelona

El grup Bon Preu podria acabar dividit per la meitat

Els germans Font no han aconseguit posar-se d'acord per resoldre el seu conflicte, i ara el cas queda en mans de la jutgessa
La jutgessa del cas Bonpreu podria optar per dividir els supermercats en dos | Cedida

 

El judici sobre la separació del grup de supermercats Bonpreu continua amb dues posicions molt enfrontades. Aquest dimecres els dos germans Font, Josep i Joan, s'han tornat a veure les cares al jutjat mercantil número 8 de Barcelona, tot i que els seus advocats han preferit no demanar-ne la declaració, i s'ha comptat únicament amb la presència d'un perit expert en economia, que ha valorat les diferents auditories a petició de Josep Font. 

 

La jutgessa podria dividir el grup en dos

Ara el cas queda en mans de la jutgessa, que haurà de decidir si s'ha de procedir a la venda de mitja companyia, com demana un dels germans, o si s'ha de tirat endavant amb el procés d'escissió derivat de la mediació. Aquesta última possibilitat, en poques paraules, implica la separació econòmica, però també patrimonial i de negoci de l'empresa; és a dir, els supermercats es podrien dividir. De fet, una clàusula del grup ja recull aquesta opció en casos de separació, i l'actual president, Joan Font, ho demana. 

 

Captura del judici que s'ha celebrat aquest dimecres a Barcelona | Cedida

 

La sentència final del cas establirà un procediment i un preu, ja que el passat mes de desembre del 2017 el mateix Josep es va oferir a Joan per comprar-li la seva part de la cadena. El problema va sorgir a l'hora de posar-se d'acord sobre un preu de compra, i el conflicte es va traslladar als tribunals. En aquest sentit, cal dir que el testimoni d'avui, expert en ciències econòmiques i empresarials, ha assenyalat que el grup rondaria un valor total superior als 1.000 milions d'euros, que implicaria que a Josep Font li pertocarien 530 milions.

 

El lletrat de Joan, però, ha demanat a la jutgessa anar «cap a la separació», per transformat Bonpreu en dos lots. Més enllà del repartiment dels actius immobiliaris i dels diners, aquesta via també implicaria una divisió del «risc», i per tant estaríem parlant d'una opció més igualitària que no pas el pagament d'una part seva. Pagar 530 milions, a més, portaria l'empresa directament a un concurs de creditors, davant el fort impacte econòmic, segons ha avisat l'advocat. 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris