rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Hisenda vol que Amazon comenci a tributar l’any 2019

Es busca protegir els petits empresaris que no poden competir amb les grans companyies de comerç electrònic
Amazon serà la gran afectada per la nova llei que proposarà Hisenda | Cedida

 

Amb l'objectiu d'ajudar les petites empreses, el govern espanyol podria treure una nova llei que entraria en vigor a principis de 2019 i que obligaria a tributar a les grans companyies de comerç electrònic.

 

Hisenda té en el seu punt de mira grans negocis com Amazon, on les vendes creixen anualment i que fins avui dia estaven exemptes de gravar les seves transaccions en línia. D'altra banda, es pretendria incentivar els petits empresaris tradicionals pel seu esforç, amb la creació d'ofertes laborals i de pagament d'impostos.

 

Aquest avantprojecte de llei també respon a sol·licituds presentades recentment per l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic, OCDE i per la Comissió Europea, que han suggerit gravar determinades cadenes de valor depenent del tipus d'empresa digital.

Facebook, Google y Amazon, els grans perjudicats

Amb aquesta nova llei, s'haurien de tributar ingressos a Facebook, per guanys generats gràcies a la seva intermediació en la interacció entre usuaris de la xarxa social; a l'empresa Amazon, per la venda de serveis i béns; i Google per als espais publicitaris que ven. Aquesta seria informació addicional a l'anunciada a finals d'abril pel llavors ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, qui va proposar que als ingressos digitals d'aquestes empreses se'ls gravés amb el 3%.


A més, Hisenda vol aturar la deslocalització de beneficis de les companyies en línia que no tenen fixa una seu o oficina al país. Això, però, només s'aplicaria en empreses que reuneixin certes condicions com que signin més de 3.000 contractes digitals l'any, que tinguin una facturació anual superior als 7 milions d'euros o que tinguin més de 100.000 usuaris a Espanya.


La Comissió Europea també ha proposat un altre ingrés per a les descàrregues de productes o continguts, que perjudicaria directament a plataformes digitals i de Telecomunicacions.

Un acord entre diversos països

Aquestes mesures formen part dels acords a què han arribat els ministres d'Economia d'Alemanya, França, Itàlia i Espanya, que treballen per marcar un model de fisc per a aquest tipus de negocis que fins fa poc no tenien una definició clara de concepte entre els models d'establiments comercials de la Unió Europea.

 

En un escrit enviat al president de l'Eurogrup, van sol·licitar la possibilitat de fixar un impost 'harmonitzat' per als negocis generats per les empreses digitals a Europa. En el cas d'Espanya, però, la posada en marxa d'aquests pactes depèn de la presentació del projecte de llei a la tardor i del nomenament del nou director general de Tributs.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris