TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

MÉTEO

⛈ Alerta màxima a Catalunya: comença la llevantada més forta de l'any

La història de Leandro Andrés: un enginyer que busca feina a les portes del MWC

Leandro Andrés és un enginyer informàtic sense sostre que mostra l'altra cara del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil
Leandro Andrés és graduat en Enginyeria Informàtica | CC0

 

 

Més enllà del progrés i els avenços tecnològics, hi ha històries que mostren l'altra cara del Mobile World Congress. Una d'elles és la de Leandro Andrés, un enginyer informàtic i tècnic en programació que viu al carrer perquè no ha trobat feina. Malgrat la seva formació, no ha pogut aconseguir un treball ni al seu país d'origen ni a Catalunya, i ara dorm en un alberg amb el suport del projecte social Homeless Entrepeneur.

 

Un únic objectiu: trobar feina

L'objectiu de Leandro és clar: trobar feina. Per això ha decidit aprofitar el Mobile World Congress i la visita de milers de congressistes a la ciutat de Barcelona per posar-se davant les portes de la Fira de Barcelona de Montjuïc amb un cartell on hi apareix en gran «VULL TREBALLAR», juntament amb el seu currículum enganxat a sota.

 

Leandro Andrés té 39 anys i és d'origen xilè. Va arribar a Barcelona l'any 2015 i, des de llavors, ha anat treballant en petites feines, però cap d'aquestes ha estat relacionada amb el seu sector: l'informàtic. Segons informa 'Metrópoli Abierta', és graduat en Enginyeria Informàtica per la Universitat de la Frontera de Xile, i va homologar el seu títol en arribar a Espanya. També és tècnic en programació, i ho mostra orgullós al seu currículum, que ha enganxat sota el cartell que agafa.

 

«He de demanar cita per poder-me dutxar»

Segons ha explicat durant una entrevista a 'RAC1', només demana una oportunitat per trobar feina i per valer-se per si mateix. «Visc al carrer i vaig a dormir en un alberg. Menjo en un menjador social i he de demanar cita per poder-me dutxar», lamentava. 

 

Però Leandro té clar que, tot i que no entén la seva situació, no es rendirà i mai perdrà l'esperança: «Sóc enginyer informàtic i no he trobat feina enlloc. No ho entenc. Però no perdo l'esperança i continuo formant-me gràcies a les ajudes». «Crec que he tingut mala sort. No crec que a societat sigui cruel perquè no em vull fer la víctima. Només vull una oportunitat», explicava.

 

El projecte de Homeless Entrepeneur

Homeless Entrepreneur és una ONG que té com a objectiu ajudar les persones sense sostre. Tracta d’enfocar-los en les seves habilitats professionals i personals perquè creïn una vida a través dels seus propis mitjans. La missió principal és erradicar i prevenir les situacions de vulnerabilitat que afecten les persones sense sostre i ajudar-los a reintegrar-se socialment.

 

Segons informa 'RAC1', el programa de Homeless Entrepreneur consta de tres etapes: coneixement, reconeixement i canvi. El projecte es fonamenta a oferir un servei a la comunitat que desencadeni un cicle que activi la resposta social a la qüestió dels 'sense llar', tant en l’àmbit privat com en l’institucional.

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris