L'IBEX 35 perd més d'un 3% després de la jornada negra d'ahir a Wall Street

La resta de borses europees també han obert amb importants pèrdues
Imatge d'arxiu de la Borsa de Madrid | cedida

 

L'IBEX 35 ha arrencat aquest dimarts amb el vermell com a color dominant, i és que el la caiguda durant la jornada d'ahir de Wall Street i els mercats asiàtics ha acabat contagiant també el selectiu espanyol. En concret, l'IBEX ha obert aquest dimarts amb una caiguda del 3,25%, una situació que no es distancia gaire de la que viuen la resta de mercats europeus, que també han obert amb importants caigudes.

Es tracta de la caiguda més gran en punts del Dow Jones, el principal indicador de Wall Street, que va tancar amb un descens del 4,6% el passat dilluns, 5 de febrer. El retrocés ha estat de 1.175,21 unitats i ha estat causat per la por que pugin els tipus d'interès. Si continuen expandint-se les pèrdues, podria ser la quarta jornada consecutiva en què baixa la borsa. 

 

Pèrdues en la borsa espanyola

Tots els valors de l'indicador espanyol apareixien en vermell després d'una caiguda del 4,75% que ha comportat una gran pèrdua de punts fins a arribar als 9.731 punts, quedant just per sota de la quota psicològica. ArcelorMittal, Iberdrola, Repsol, Amadeus i IAG han estat els més perjudicats, segons indica 'La Vanguardia'. Concretament, han aparegut en vermell 34 dels 35 valors del selectiu espanyol. 

Els indicadors europeus en negatiu  

La caiguda del Dow Jones ha comportat l'obertura en negatiu de les borses europees. Arreu del món podrien patir les conseqüències, així com ha succeït en el cas dels indicadors dels Estats Units, Milà, París, Londres i Frànkfurt. A més, les caigudes als mercats asiàtics agreugen la situació que encara pot anar a pitjor. 

 

Els qui més han patit 

Siemens Gamesa ha estat qui més ha descendit, seguit de Cellnez i Dia. A més, els destacats bancs BBVA i Santander també han patit aquest retrocés. Tan sols el Sabadell apareixia en color verd. No obstant això, els analistes han assegurat que només es tracta d'una «correcció».

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris