El president de Seat descarta marxar de Catalunya si se segueix endavant amb el procés independentista

Luca de Meo ha assenyalat que, mentre no hi hagi un impacte en l'empresa, «no hi ha cap motiu per parlar d'aquest tema»
El president de Seat, Luca de Meo, amb el president de La Caixa, Isidre Fainé | Seat

 

El president de Seat, Luca de Meo, ha assegurat que la companyia automobilística, amb seu a Martorell, no marxarà de Catalunya encara que es continuï endavant amb el procés independentista. Ho ha fet en resposta a una pregunta del periodista Luis del Olmo, que ha volgut discutir sobre aquesta possibilitat després de la conferència que de Meo va oferir al cercle financer de la Societat Econòmica Barcelona, acte encapçalat pel president de La Caixa, Isidre Fainé. 

 

«Hem decidit quedar-nos aquí i mantenir-nos al nostre nivell, és a dir, sense pensar o dir, o entrar en el que ha de fer Catalunya: això no és cosa nostra», ha assegurat de Meo, que ha indicat també que el seu deure és «protegir l'empresa, els treballadors i, si es pot, contractar-ne més». «Mentre aquesta discussió no ens impacti a nosaltres com a empresa, no hi ha cap motiu perquè hàgim de parlar d'aquest tema», ha assenyalat el president de l'automobilística. 

La resposta de Luca de Meo ha aixecat els aplaudiments d'alguns assistents, entre els quals hi havia el president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, i el president de la patronal catalana de grans empresaris, Joaquim Gay de Montellà. «Estem orgullosos de ser a Barcelona», ha reiterat el president de Seat. 

 

La necessitat d'incrementar la cooperació entre empresa, treballadors i administració

Durant el seu discurs, Luca de Meo ha parlat sobre els riscos i les oportunitats que presenta la quarta revolució industrial. En aquest sentit, ha destacat la importància d'augmentar la cooperació entre empresa, treballador i administració, per evitar que la robotització destrueixi llocs de treball. De Meo ha destacat també que les ajudes públiques s'haurien de centrar «en els sectors punters i tecnològics», i que s'ha d'evitar destinar-les «als sectors tradicionals, que són incapaços de reinventar-se». 

 

El president de Seat ha descartat que es plantegin marxar de Catalunya per culpa del procés | cedida

 

Sobre el seu entorn, el president de la companyia automobilística ha assenyalat que «cal saber les regles de joc i caldran pactes d'estat per millorar encara més la competitivitat». Sobretot, ha destacat, cal un «cost de l'energia sostenible i previsible», així com més foment a la formació dual i ajudes per millorar la recerca i el desenvolupament. «Si per nosaltres la quarta revolució suposa reptes, imaginin-se per a una pime», ha dit el president de Seat. 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris