El reportatge de Jordi Évole sobre la indústria càrnia fa que dos supermercats belgues retirin els productes de la marca 'El Pozo'

Es tracta de les empreses Colruyt y Delhaize, que revisaran la seva col·laboració amb la marca espanyola
Imatge de la seu de l'empresa 'El Pozo' | Cedida

 

Després de les polèmiques imatges que Jordi Évole va difondre durant el programa 'Salvados', dos supermercats belgues, Colruyt i Delhaize, han decidit retirar dels seus establiments els productes de la marca 'El Pozo'. A més, també han anunciat que revisaran la seva col·laboració amb aquesta empresa, arran de les acusacions de maltractament animal. 

 

 

Durant el comentat programa, anomenat 'Què hi ha darrere la indústria càrnia a Espanya', La Sexta va difondre imatges on es podia observar animals malalts, en una granja vinculada a l'empresa 'El Pozo'. Segons ha explicat l'ONG Igualtat Animal, en col·laboració amb l'equip del programa, es van aconseguir endinsar en la granja, situada a Múrcia, per poder denunciar la situació dels animals. 

 

Les imatges van indignar molta gent, ja que es podia veure com vivien alguns porcs, malalts i alimentats de forma incorrecta, amb la resta d'animals de la granja. Després del reportatge, l'empresa va emetre un comunicat, on acusava el programa de mentir, i titllant les imatges de «capricioses».

 

 

 

L'empresa Delhaize comercialitzava un total de vuit productes de la marca espanyola, mentre que Colruyt venia tan sols cinc productes, segons informa 'Het Laatste Nieuws, En un comunicat emès per aquesta última, la marca assegura que la seva decisió arriba després de les «terribles imatges». «S'ha donat avís a tots els nostres establiments perquè retirin (els productes) amb efecte immediat», assenyala. 

 

Van parlar amb la marca espanyola abans de prendre la decisió

Colruyt també ha assegurat que va intentar dialogar amb la marca espanyola, per veure «quins seran els pròxims passos en la col·laboració». Quant a Delhaize, també s'ha obert una investigació per entendre millor la situació. 

 

Roel Dekelver, portaveu de la marca, va assegurar que els productes de carn del 'Pozo' ja han estat «retirats de les prestatgeries», i fins i tot ha assegurat que, si ho desitgen, els clients poden retornar els productes comprats. 

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris