Sánchez pacta amb Iglesias apujar el salari mínim a 900 euros

Ho han fet en una reunió el matí d'aquest dijous
Pedro Sánchez s'ha reunit el matí d'aquest dijous amb Pablo Iglesias | GTRES

 

Pedro Sánchez ha pactat amb Pablo Iglesias apujar el salari mínim dels treballadors a 900 euros. El president del Govern espanyol i el líder de Podemos van consensuar ahir la decisió fins a darrera hora del vespre i aquest mateix matí donaran rúbrica al pacte. 

 

En nou acord, en aquest sentit, inclou la pujada del salari mínim fins a 900 euros, així com l'augment del pressupost dels plans d'habitatge públic i la cessió als ajuntaments de la regulació de lloguers a les zones amb altes inflacions de preus. L'acord, d'altra banda, s'ha efectuat en la prèvia d'un consell de ministres que s'avança a avui dijous, ja que demà és festiu a l'estat espanyol. 

 

 

Un pacte envoltat de secretisme

I és que tot i que les reunions s'erigien per fer el gran pas constatat avui, el cert és que ni el PSOE ni Podem havien alertat la premsa. La reunió feta ahir a la Moncloa es va produir després de tres dies d'intensos de contactes entre Sánchez i Iglesias per tancar d'una vegada per totes l'acord. En aquest context, la ministra d'Hisenda Maria Jesús Montero i Pablo Echenique han estat els grans valedors del pacte, segons 'La Vanguardia'. 

                                     

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

Més beques i reducció de la taxa universitaria 

Són les dues darreres grans notícies del pacte assolit entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. Segons el mitjà citat, doncs, l'acord donarà peu a l'augment del pressupost per a beques i a una reducció de les taxes universitàries

 

Finalment, també es permetrà als ajuntaments en superàvit destinar fons als implementar la gratuïtat de l'escolarització 0-3 anys.