Els taxistes de Barcelona convoquen una vaga indefinida

La decisió arriba després que el TSJC hagi decidit mantenir la suspensió del reglament que restringia l'activitat d'empreses com Uber o Cabify a l'àrea metropolitana
Imatge d'una manifestació de taxistes a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Les associacions de taxistes de Barcelona han decidit convocar una nova vaga, aquest cop de forma indefinida. La decisió dels treballadors arriba després que avui mateix el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi decidit mantenir la suspensió del reglament de l'àrea metropolitana, que restringia les activitats d'empreses de vehicle amb conductor (VTC) com Cabify o Uber. 

 

Aquesta nova aturada començarà aquest divendres mateix, just després d'una reunió que es farà a les 18.00 hores entre els taxistes i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que els ha convocat d'urgència a l'Ajuntament de la ciutat. Han assegurat que la vaga durarà, com a mínim, fins al final de la reunió, però és indefinida i continuarà fins a «nou avís».

 

Els taxistes demanen «solucions immediates»

«No ens fem responsables de qualsevol acte que pugui passar als nostres carrers i fem responsables directes el Ministeri de Foment i el seu ministre de la situació d'alarma creada després de l'inexplicable auto del TSJC», ha comunicat en un escrit el sindicat Elite Taxi.

 

 

Des del sindicat s'ha fet també una crida a la resta de taxistes d'Espanya per manifestar-se contra el ministeri de Foment. Segons exposen, s'han d'exigir «solucions immediates com responsables finals de l'incompliment de la llei amb què els lobbies s'estan expandint-se».

 

Un conductor de Cabify agredit a la vaga de taxistes de dimecres

Aquesta setmana ja ha tingut lloc una altra vaga de taxistes, concretament ha estat aquest dimecres. Va ser una jornada difícil en la qual es van produir atacs a diferents vehicles VTC a diferents punts de la capital. Aquests fets van propiciar que Cabify i Uber decidissin suspendre temporalment la seva activitat a Barcelona.

 

Un dels conductors que va patir un atac va ser l'Abdelillah, qui després va comentar el succeït a 'Espejo 'Público'. «Em vaig sentir impotent», va confessar. Els assaltants li van propinar puntades de peu, li van trencar el retrovisor i li van abonyegar la carrosseria.

 

Aquesta agressió, de fet, va resultar ser un dels detonants perquè hores després Uber i Cabify anunciessin que suspenien els seus serveis a Barcelona. Explicaven, en aquest sentit, que les agressions que havien patit alguns dels seus conductors eren intolerables i que, per això mateix, optaven per fer un recés als seus serveis a la ciutat comtal fins a nou avís

Comentaris