Tous tanca el 2018 amb un benefici de 27,3 milions d'euros

La companyia manresana va duplicar el seu benefici durant l'any passat tot facturant 396,4 milions d'euros
La presidenta de Tous ha assegurat que aquest any han estat més eficaços en els mercats en què són presents | Tous

 

El 2018 l'empresa Tous va aconseguir un benefici net consolidat de 27,3 milions d'euros el que suposa un 120% més que l'any 2017, any on van registrar diverses despeses extraordinàries que, sense tenir-les en compte, haurien suposat un increment dels guanys del 38%.

 

És per aquest motiu que la seva presidenta, Alba Tous, assenyala que el 2017 no va ser un any «normal» perquè es van produir fets extraordinaris que van comportar unes despeses extres per a l'empresa, com catàstrofes naturals en alguns països de Llatinoamèrica, les elevades inversions realitzades o el procés, que va afectar durant l'últim trimestre de l'any.

 

El 2018, un any d'eficàcia

«El 2018 no ens han afectat terratrèmols ni inundacions i hem estat més eficaços en els mercats en què som presents» explica Alba Tous. Al tancament de l'any passat l'empresa va consolidar 396,4 milions d'euros, un 4,5% més que l'any anterior, mentre que les vendes dirigides al consumidor final, que inclouen tot allò que ven la marca, a través de botiga pròpia o franquícies, va pujar a 466 milions d'euros, un 4,5% més.

 

Així doncs, el conseller delegat de Tous, Carlos Soler-Duffo, assegura que el 2018 va ser un any «molt bo», ja que un benefici de 27,3 milions suposa que l'empresa «va molt bé, és molt sana» i que per tant, està accelerant la seva rendibilitat. 

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

La companyia té una «ferma aposta» per la transformació digital | Cedida

 

Una de les característiques que va marcar el passat exercici és l'impuls internacional de la marca, que ja opera a 54 països, i on dos de cada tres establiments són a l'estranger. L'empresa manresana que compta amb un total de 702 botigues, va invertir 55 milions d'euros el 2018, incrementant la inversió un 15% en les àrees d'innovació, marca, construcció i millora de les botigues. 

 

«Ferma aposta» per la transformació digital

Les vendes digitals de Tous van augmentar un 43% el 2018, cosa que mostra la «ferma aposta» de l'empresa per la transformació digital, l'omnicanalitat i la flexibilitat del seu servei. En aquest sentit, es va iniciar l'any passat el comerç electrònic en cinc nous països tenint un total de 19 mercats amb vendes digitals. Per tant, el canal digital s'ha convertit en el tercer mercat de la companyia en xifres de vendes i representa ja el 8% de la facturació total.

 

Totes les categories de producte de la marca van registrar creixements, especialment la joieria que va augmentar les seves vendes un 4,4% tot suposant un 67% del total de la facturació. La companyia que opera en el segment del «luxe assequible» celebrarà el seu centenari el pròxim 2020 amb diverses iniciatives que donaran a conèixer el llegat el projectes de futur de l'empresa.

 

També et pot interessar...