Wall Street cau un 4% en una jornada de volatilitat extrema

Wall Street continua instal·lat en una aurèola de descens constant i és el segon major declivi de la història del Dow Jones
Wall Street, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Wall Street ha entrat, definitivament, en xoc. Aquest dijous, 8 de febrer, l'índex Dow Jones ha tingut el segon sotrac setmanal i ha cofirmat la seva clara tendència a la baixa en tancar la sessió amb una caiguda del 4,1%.

 

L'índex en qüestió, de fet, s'ha deixat pel camí 1.033 punts i es confirma —atenció— com el segon major declivi en la història de l'índex.

 

A més, com ja va succeir dilluns passat, on el Dow Jones va tornar a ser el gran sacrificat de la jornada, la patacada del Dow Jones ha provocat una enorme volatilitat a la borsa dels Estats Units.

 

 

  

 

 

Camí de la pitjor setmana des del 'crac' del 2008

Ens referim, evidentment, a l'arrancada de la crisi econòmica mundial després del tancament de Lehman Brothers. El cert, però, és que Wall Street va camí de tenir la seva pitjor setmana des de la crisi financera del 2008.

 

William Dudley, president de la Reserva Federal de Nova York, va tornar a restar dramatisme a la caiguda als mercats. Segons reporta 'El País', aquest no va dubtar gens ni mica en assegurar que aquesta caiguda és només «poca cosa».

 

Finalment, al fil del discurs optimista, aquest ha al·legat que cal interpretar els resultats com una «alça gradual» que assenyala la solidesa de l'economia mundial

 

Mirall del passat dilluns 

Al voltant de les vuit del vespre del passat dilluns, 8 de febrer, l'índex Dow Jones va patir una gran sacsejada en baixar un total de 23,923.88 punts. I, de fet, va ser aleshores quan el Nasdaq va perdre un 2.65% a raó de la caiguda del grup esmentat anteriorment. 

 

El declivi va començar la setmana passada i va originar un estat de 'nerviosisme' que ha anat en augment a causa de la renovació de les taxes d'interès. Així, amb l'anunci de l'augment de sous dels treballadors, molts van creure que es podia tractar d'una inflació econòmica que ara s'hauria evidenciat. 

 

Cal recordar que els salaris han experimentat l'augment més important des del 2009. D'altra banda, la taxa d'endeutament a deu anys, de fet, ha anat incrementant fins aquest dilluns, que ha ascendit al 2,88%. I aquest és, en aquest sentot, el seu nivell més alt des de l'any 2014.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris