Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de Vinícius amb un policia nacional i un detingut

4 detinguts pel cas Vinícius i la dura amenaça del govern del Brasil a Espanya

El cas Vinícius continua generant polèmica

Vinícius Júnior està rebent cada cop més suport per tot el món i alguns dels culpables del seu cas estan rebent el seu «càstig». A més a més, des del Brasil han deixat clar què poden arribar a fer si el govern d'Espanya no reacciona.

Tal com ha informat la Policia Nacional a través de les xarxes socials, han detingut 4 persones com els presumptes culpables d'haver penjat un ninot del brasiler en un pont de Madrid abans del derbi entre Atlètic i Reial Madrid. Finalment, les autoritats han identificat els implicats. Ara, el govern del Brasil ha amenaçat Espanya de poder intervenir en territori nacional si no executen accions en defensa de Vinícius Júnior.

Brasil defensa Vinícius Júnior

Ha estat Flávio Dino, ministre de Justícia del Brasil, l'encarregat de comunicar que des del Brasil contemplen seriosament adoptar el principi d'extraterritorialitat pels atacs racistes soferts per Vinícius Júnior. «El Codi Penal preveu que, en algunes situacions excepcionals, és possible aplicar la llei brasilera en cas de crims contra brasilers fins i tot a l'exterior», va afirmar Dino a través dels mitjans de comunicació brasilers.

Tal com apunta el ministre de Justícia del Brasil, el principi d'extraterritorialitat encara està en anàlisi i, perquè es pugui complir, són necessaris «una sèrie de factors». És per això que, des d'un altre continent, esperen que el govern espanyol reaccioni com més aviat millor davant els atacs que està patint durant aquesta temporada Vinícius Júnior per erradicar aquests gestos de racisme.

La Policia Nacional ja ha actuat i ha detingut els presumptes implicats del ninot penjat d'un pont el darrer 26 de gener, abans del derbi madrileny. Els 4 acusats, de 19, 21, 23 i 24 anys, tindran un càstig dur.

S'espera que les pròximes hores surtin a la llum més detalls sobre el cas Vinícius Júnior i tots aquells culpables d'aquesta situació siguin identificats i sancionats per la Justícia.