Bartomeu i Laporta

Els 5 favors que li va demanar el FC Barcelona a Enríquez Negreira

El 'Cas Negreira' continua sent investigat, però ja comencen a sortir a la llum informacions sobre la relació entre el club i l'exàrbitre

El 'Cas Negreira' es comença a aclarir i Laporta pot començar a respirar tranquil. Hisenda no va veure proves que els pagaments a Enríquez Negreira tinguessin la intenció o aconseguissin influir en els resultats dels partits. En canvi, després d'aquesta notícia van tornar a sortir més dades del club amb l'exvicepresident del Comitè Tècnic d'àrbitres i van deixar a la llum els favors que li va demanar el Barça durant els anys d'unió.

Els culers es van voler assegurar, mitjançant Negreira, que no se'ls perjudicaria i per això, sembla que va demanar a l'ara investigat que el Comitè de Competició no estigués format únicament per jutges madrilenys. Aquesta és només una de les peticions que se li van fer a l'excivepresident del CTA, motiu pel qual la Fiscalia continua buscant informació sobre la relació entre aquestes dues parts.

Primer pla de Joan Laporta
Laporta va fer algunes de les peticions que s'han publicat | Europa Press

El 'Cas Negreira' comença a aclarir-se

El 'Cas Negreira' va sortir a la llum fa el 15 de febrer passat, quan el programa 'Que T'hi Jugues' va revelar que la Fiscalia estava investigant una sèrie de pagaments que s'havien produït durant anys per part del FC Barcelona a una de les persones més poderoses del col·lectiu arbitral. Avui dia, la informació amb què compta la jutgessa ja és important i comencen a fer-se una idea de la relació entre el club i l'exàrbitre.

Els blaugranes van realitzar una sèrie de pagaments durant els mandats de diversos presidents a l'empresa DASNIL 95 SL, el propietari dels quals i beneficiari dels ingressos era José María Enríquez Negreira. El mateix exvicepresident del CTA va justificar que aquesta entrada de diners a la seva companyia es va realitzar per la gestió, treball, experiència i posició seva.

Alguns dels desitjos del Barça estaven relacionats amb els àrbitres i la Federació. Van sol·licitar a l'empresa d'Enríquez Negreira que el Comitè de Competició no fos format únicament per jutges de la capital. A més, volien disposar d'un interlocutor a la Federació Espanyola de Futbol per mantenir una relació institucional sana.

Negreira va rebre la petició d'avisar que sancions es podien recórrer

A això, van afegir que Enríquez Negreira recomanés que sancions eren susceptibles de ser recorregudes després d'un partit, pel fet que la decisió esportiva de l'àrbitre del matx pogués ser discutible amb el reglament a la mà.

No només això, es va sol·licitar que l'empresa DASNIL 95 SL informés o avisés de qualsevol visita institucional de la RFEF o el CTA. També volien que es mantingués informat el Barça de possibles interessos o desacords entre la Federació i LaLiga, a més de descriure els possibles candidats per presidir la LFP.

Durant aquestes darreres hores, s'estan començant a revelar les claus del 'Cas Negreira' que podrien canviar el sentit de la investigació. Tal com apunta 'El partidazo de COPE', el fill d'Enríquez Negreira, Javier Enríquez, hauria nomenat Bartomeu, Albert Soler i Gerard López com les úniques persones del club que coneixien els seus informes, per la qual cosa les conseqüències podrien afectar només l'exvicepredient, l'exdirector d'esports i l'exentrenador del Barça B.

Bitllet amb la cara de Laporta
Alguns aficionats han protestat pel 'Cas Negreira' amb el llançament de bitllets | EuropaPress

El 'Cas Negreira' va explotar pels informes confidencials sobre els àrbitres

Aquests són alguns dels favors que els blaugranes haurien enviat a l'exvicepresident del Comitè Tècnic d'àrbitres amb motiu dels pagaments. El 'Cas Negreira' continua sota investigació judicial i ja s'ha pogut conèixer que també hi havia acords verbals que no estaven reflectits a cap contracte.

Aquests pactes eren especialment confidencials entre el director de l'empresa i el club català. Encara més, ni el mateix administrador i fill d'Enríquez Negreira tenia constància que la seva empresa també elaborava informes arbitrals.

Laporta durant el Clàssic de Lliga
Laporta ja ha posat en marxa les denúncies a alguns periodistes pel Cas Negreira | EuropaPress

El Barça ja ha denunciat cinc periodistes i se n'esperen molts més

Tot i que el 'Cas Negreira' continua la seva llera i només han sortit a la llum algunes d'aquestes documentacions, el mateix president del club, Joan Laporta, ha assegurat que no van fer res de dolent i que denunciaran tots aquells que hagin intentat danyar la imatge del FC Barcelona.

Ahir, alguns mitjans van avançar que ja s'havien interposat fins a cinc demandes a periodistes i sembla que se n'hi afegiran quatre més. El Barça no està gens content amb el 'Cas Negreira' i tot el que s'ha muntat al seu voltant, però continuaran defensant la seva innocència fins que es demostri el contrari i han assegurat als aficionats que poden estar tranquils pel futur de l'equip.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!