TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🌪 Tots els problemes causats per la gota freda a Catalunya

URGENT

🚨 Suspenen les classes a diverses poblacions ebrenques arran del fort temporal

Abidal publica una foto d'ell i el seu cosí després del trasplantament de fetge

«Prou ja! Demano respecte», ha exclamat Eric Abidal després de la filtració d'una conversa sobre la compra d'un fetge il·legat

 

Dies convulsos al Camp Nou. La filtració d’una conversa telefònica on Sandro Rosell parlava sobre la compra d’un fetge il·legal pel trasplantament a Eric Abidal és, a hores d’ara, una bomba de rellotgeria. I, en aquest sentit, si bé és cert que encara no ha començat el joc d’acusacions, sí que ho és que totes les parts han optat per defensar-se públicament.

 

Eric Abidal, qui ja va defensar-se ahir a través de la seva fundació per negar «categòricament» la notícia publicada per ‘El Confidencial’, ha tornat avui al peu del canó. La defensa d’Abidal: una colpidora imatge on se’l veu durant el procés d’operació que va patir amb el seu cosí Gerard, el teòric donant de fetge.

Abidal es defensa sobre l’obtenció d’un fetge il·legal

«Amb la publicació d’aquesta imatge vull demanar respecte pel meu cosí i defensar la seva honorabilitat», comença relatant l’exlateral del Barça mentre afegeix: «Denuncio públicament l’actitud d’alguns mitjans que segueixen posant en dubte la legalitat d’una intervenció que em va salvar la vida».

 

Abidal, amb una samarreta d'agraïment al seu cosí Gerard, per la donació | Cedida

 

Al fil de la seva crítica a la notícia inicialment publicada per ‘El Confidencial’, l’exfutbolista francès clama: «Prou ja! Demano respecte per tothom que passa, o està passant per una situació similar».

 

«D’escàndol» a negar-ho tot, les defenses del ‘cas Abidal’

Catalunya va despertar dimecres passat, 4 de juliol, amb una notícia sacsejadora. ‘El Confidencial’ treia a la llum una conversa entre Sandro Rosell, expresident del Barça, i un altre home —anomenat Juanjo— on suggerien que li haurien comprat un fetge il·legal a Eric Abidal perquè aquest es recuperés del càncer que patia.

Ràpidament, l’advocat de Rosell, Pau Molins, va denunciar que «cada vegada que presentem un recurs es filtre aquestes notícies» i va titllar «d’escàndol» el que passava amb l’expresident, mentre que la fundació d’Abidal també va dir-hi la seva: «Tot el procés relatiu a l’operació es va adequar als procediments i protocols establerts».

 

Un jutjat hauria arxivat la compra del fetge

Hores després, finalment, sortia també a la llum que un jutjat de Barcelona havia arxivat a principis d’any la suposada compra de Rosell d’un fetge per l’aleshores futbolista del F.C. Barcelona.

 

Sandro Rosell i Eric Abidal, a Mònaco | CatalunyaDiari.cat

 

 

El jutjat d’instrucció número 28 de Barcelona va practicar un seguit de diligències que «no van permetre definir cap fet il·lícit o penal ni el suposat autor o autors». Per la qual cosa: «Amb informe favorable de la fiscalia, es va acordar arxivar les diligències a principis d'aquest 2018».

 

Salut també descarta irregularitats sobre Abidal

En aquest sentit, la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés també ha volgut sortir en defensa de la legalitat del procés. «Tots els passos estan bé i documentats», ha comentat mentre al·legava: «Crec que, en l’àmbit sanitari, s’ha fet tot bé».

🎁 Participa gratis i guanya un fantàstic lot d'oli PRIORDEI. Fes clic aquí!

Comentaris