Muntatge de Guardiola i Valverde

Acomiadat per Pep Guardiola, l'Athletic Club somia tancar el seu fitxatge

Ernesto Valverde ha deixat clar al seu president que intenti fitxar-lo a tot preu

L'Athletic Club de Bilbao vol intentar fer el pas definitiu per tornar a ser un fix a Europa. Ernesto Valverde va prendre nota la temporada passada de què necessitava l'equip i aquest estiu ja ha enviat a la seva directiva els noms dels fitxatges que li agradaria tenir. Per això, els bascos intentaran tenir la millor plantilla possible per millorar la vuitena posició d'aquest any, cosa que l'afició també els ha demanat des del darrer partit.

Aymeric Laporte no està passant el millor moment al Manchester City i el central podria buscar una sortida si Guardiola no li dona protagonisme. El defensa es va operar del genoll a principi de temporada i des d'aquell moment ha passat de ser titular indiscutible a suplent a l'equip del tècnic català. Per això, l'Athletic estaria pensant a oferir uns 20-25 milions d'euros al vigent campió de la Champions, que suposaria a la defensa dels bascos un salt de qualitat bestial.

Aymeric Laporte aguantant una pilota de futbol
Aymeric Laporte podria tornar a casa si el tècnic català dona el vistiplau. | Canva Pro

Aymeric Laporte és el màxim desig de l'Athletic Club

El central de 29 anys ha viscut la temporada més complicada des que es va unir a la plantilla del Manchester City. Aymeric Laporte ha disputat gairebé la meitat que els partits de la temporada passada, cosa que l'ha portat a reduir el seu temps sobre la gespa en gairebé 2.000 minuts. Els bons resultats i els títols que ha aconseguit aquest any pot ser la prova definitiva de Guardiola per buscar-li una sortida i l'Athletic hi seria el màxim interessat.

Ernesto Valverde vol un líder defensiu ara que se n'ha anat Íñigo Martínez i no se li acudeix un millor nom que Aymeric Laporte. El futbolista del City de Guardiola encara té diversos anys de carrera al davant i, a més, com que s'ha criat a Lezama (Biscaia), podria tenir més clar el seu pròxim destí. L'operació es podria situar per sota dels 30 milions d'euros, una quantitat que els bascos podrien assumir, tenint en compte les limitacions amb què compten per fitxar.

Pep Guardiola podria donar el vistiplau a la venda d'Aymeric Laporte

Tothom a San Mamés estarien contents de l'arribada del jugador que ha estat sota les ordres del tècnic català a Anglaterra. Tanmateix, molta gent és pessimista perquè sap que el City no el deixarà sortir per una baixa quantitat. Guardiola sap que Valverde no tirarà la tovallola tan fàcilment i diversos mitjans han indicat que alguns directius del club basc s'han posat en contacte amb el jugador.

Si Laporte parla amb el tècnic català i aquest li confirma que no tindrà gaires minuts, podrien arribar a un acord pel qual el central surti d'Anglaterra. Després de cinc anys lluny de Bilbao, el futbolista de l'equip de Guardiola podria tornar per gairebé la meitat dels 65 milions que va pagar el City. De moment no hi ha res confirmat i tot podria quedar en una il·lusió, però des de l'Athletic Club estan treballant per a la tornada del central estrella.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!