rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El Barça demana un crèdit de 100 milions per poder pagar les nòmines

El club presidit per Josep Maria Bartomeu no té diners suficients per afrontar tots els pagaments de juliol
El president del Barça, Josep Maria Bartomeu | CatalunyaDiari.cat

 

Un crèdit bancari de 100 milions d'euros. Això és el que ha hagut de demanar el Barça perquè no té diners suficients per a afrontar tots els pagaments que té per davant. Si bé és veritat que amb la venda de Neymar es va tancar el darrer exercici econòmic amb uns ingressos de 914 milions d'euros, el cert és que les despeses no s'han quedat enrere i han pujat als 882 milions, la quantitat més alta que ha gastat mai el club presidit per Josep Maria Bartomeu.

 

Aquest mes, el Barça ha de pagar a Hisenda 100 milions d'euros de l'impost de societats i, per tant, no li quedaria per pagar les nòmines de juliol dels seus empleats. Per això, la junta directiva presidida per Josep Maria Bartomeu ha demanat un préstec de 100 milions d'euros a CaixaBank i el Banc Sabadell, que a hores d'ara es troben estudiant la seva viabilitat.

Un juliol carregat de despeses

Al pagament de nòmines i impostos encara se li ha de sumar els de fixatges. Però no els d'Arthur i Lenglet, sinó els de contractacions que es van fer l'any passat. En concret s'han de pagar els 35 milions d'euros que queden del traspàs de Dembélé —l'agost de 2017 se'n van pagar només 70—. També s'han de pagar 35 milions del de Coutinho —al gener se'n van pagar 50 i l'any que ve se'n pagaran 35 més—.

 

A tot això caldrà veure les incorporacions que farà el club més enllà de l'arribada d'Arthur i Lenglet i si tindrà prou solvència econòmica per poder-les afrontar o si haurà de demanar un altre crèdit. De fet, no seria la primera vegada que el club presidit per Bartomeu demana un préstec per poder fitxar.

L'any 2016 Bankia i el Banco Santander ja van deixar al Barça 43 milions dels 130 que es van gastar en els fixatges d'André Gomes, Paco Alcácer, Umtiti, Digne, Cillessen i Denis Suárez. Els blaugranes aquell any van guanyar la Copa del Rei. El Reial Madrid, sense fitxar i apostant per la gent de la casa, va guanyar la Lliga i la Copa d'Europa.

 

L'Espai Barça, més despeses de cara al futur

Cal recordar, que el FC Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona ja han oficialitzat l'acord a què han arribat per poder dur a terme la construcció de l'Espai Barça. Un projecte que no començarà a tirar endavant fins a l'estiu del 2019 i que costarà al club presidit per Josep Maria Bartomeu uns 600 milions d'euros.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris