Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Dimecres amb sol radiant, temperatures a ratlla i menys vent

El Barça demanarà explicacions per la confiscació de samarretes grogues a la final de Copa

El club ha parlat per boca del seu portaveu, Josep Vives, qui s'ha mostrat sorprès amb els fets
Un aficionat del Barça amb la Policia Nacional abans del duel del dissabte | CatalunyaDiari.cat

 

La final del Copa del passat dissabte va comptar amb dues imatges clau: la golejada del Barça i la confiscació massiva de tota mena de peces, pancartes i elements de color groc. Milers d’aficionats blaugrana veien perplexos com, metres abans d’accedir al Wanda Metropitano, agents  de la Policia Nacional els obligaven a llençar els seus objectes reivindicatius —o només de color groc— a la paperera.

 

La indignació no es va fer esperar. Tant per part dels aficionats, com per part del Barça. Tot i això, ‘El Confidencial Digital’ va sorprendre tothom traient a la llum que a les oficines del club blaugrana eren coneixedors de la mesura de «seguretat», ja que n’havien estat informats a la darrera de les tres reunions que es van dur a terme abans de la final.

El Barça nega que hi estigués d’acord

Segons va revelar el mitjà citat, la Policia Nacional assegura que el protocol d’actuació es va acordar amb la Comissió Antiviolència en una reunió celebrada el dimecres, 18 d’abril. Va ser aleshores quan, a partir de la reunió, es va exposar l’article 2 de la ‘Ley del deporte’ que defineix com «conducta violenta o que incita a la violència» coses com «l’exposició de pancartes, símbols i emblemes».

 

Tot i que expliquen que Barça i Sevilla van estar-hi d’acord, el club blaugrana ha negat avui la màxima. Ha estat el portaveu Josep Vives, qui ha relatat: «A la reunió de dimecres passat no es va posar sobre la taula la prohibició de l’entrada de símbols grocs a l’estadi. En absolut».

 

Crida l’atenció, a més, que Vives insinua que alguns dels integrants de la Policia Nacional no eren coneixedors de la prohibició. «El Policia Nacional que dirigeix la seguretat de l’Atlètic de Madrid va dir als nostres agents que estava absolutament sorprès i que no ho entenia».

 

El portaveu del club, Josep Vives, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

El Barça ja «ha demanat explicacions a la Federació espanyola i a la Delegació del govern»

Ha estat la darrera revelació de Vives, en relació a la substracció de símbols als aficionats del Barça. «Aquest matí hem demanat explicacions per escrit a la Federació espanyola Federació Espanyola i a la Delegació del govern a Madrid i en funció de les explicacions que ens donin estudiarem les accions a emprendre», ha relatat el mateix portaveu blaugrana.