Foto de Joan Laporta, Robert Lewandowski i Mateu Alemany

El Barça s'oblida de la seva renovació més important i poden perdre'l aviat

Joan Laporta haurà de prendre cartes a l'assumpte

El FC Barcelona està fent una gran tasca tant al terreny de joc com als despatxos. No obstant això, amb tanta feina pel mig se'ls ha oblidat renovar la persona més important del club. Sorprenentment, Mateu Alemany encara no ha renovat com a director esportiu de l'entitat i potser podria ser una de les telenovel·les d'aquest estiu. Joan Laporta té un nou maldecap.

El mallorquí està centrat en el proper mercat de fitxatges i la situació econòmica del club i de moment no escolta altres ofertes. Això sí, a Mateu Alemany no para de sonar-li el telèfon.

Mateu Alemany és una prioritat per al Barça

Fa uns quants dies va sortir a la llum una informació una mica inquietant per a la parròquia blaugrana. Sembla que l'Aston Villa ha intentat convèncer Mateu Alemany que es converteixi en el seu nou director esportiu.

A Anglaterra li han ofert un salari molt elevat i un projecte que girarà a la direcció que ell decideixi. Sens dubte, una oferta molt temptadora per a la mà dreta de Joan Laporta.

Així mateix, tot indica que l'Aston Villa no és l'únic que pretén endur-se Mateu Alemany. Són diversos els clubs interessats en la seva situació i en la seva exemplar manera de treballar. No per res el FC Barcelona ha sortit a la superfície després de diverses temporades nefastes.

Primer pla de Mateu Alemany
Mateu Alemany és clau per al progrés del FC Barcelona | Europa Press

Mateu Alemany mira per l'equip

El mallorquí té contracte fins al 2024 i al Camp Nou estan més que tranquils amb la seva renovació. Joan Laporta el considera una peça clau i al club confien al 100% en les seves decisions.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!

Tot i això, Mateu Alemany segueix sense renovar i això fa que soni el rum-rum a les oficines blaugrana. Sembla que el director esportiu no vol saber res de la seva ampliació de contracte almenys fins al final de l'estiu.

La seva prioritat no és altra que el proper mercat de fitxatges. Té la difícil papereta de buscar noves incorporacions que puguin complementar encara més la plantilla i, a més, sense excedir el límit salarial permès.

Foto dels dirigents del FC Barcelona i Robert Lewandowski
Mateu Alemany va ajudar amb el fitxatge de Robert Lewandowski | Europa Press

La rebaixa de sous al FC Barcelona serà massiva a partir del juny. Javier Tebas ha provocat que a la Ciutat Comtal s'hagin d'estrènyer el cinturó encara més i, fins i tot, potser no arribarà cap fitxatge.

Així ho ha confirmat el president de LaLiga, negant qualsevol possibilitat que el Barça pugui incorporar nous jugadors. De tota manera, Mateu Alemany haurà de fer molta feina.

Mateu Alemany opta pel compromís

El director esportiu acaba contracte el juny del 2024 i, arribin les ofertes que arribin, mantindrà el seu compromís amb el club. Joan Laporta vol que segueixi, si més no, una temporada més, tot i que encara no hi ha res confirmat.

Mateu Alemany és conegut per aconseguir que el FC Barcelona aixequi una mica el cap després de les pèssimes gestions econòmiques que va cometre el passat equip directiu a les arques del Camp Nou. Ha fet operacions molt reeixides, com els fitxatges de Lewandowski o Koundé i les renovacions de grans estrelles del club com Ronald Araújo, Pedri o Gavi.

Dins del club, Mateu Alemany és una peça clau que ajudarà que el Barça torni a ser temut a Europa, encara que no ho pugui fer dins del camp. Totes les persones que dirigeixen des de fora són igual d'importants.