Muntatge de Joao Félix i Simeone

El bescanvi de l'estiu entre el FC Barcelona i l'Atlètic de Madrid és possible

Els futurs de Joao Felix i Ansu Fati són incerts

L'agent esportiu Jorge Mendes, representant de Joao Félix i Ansu Fati, està intentant resoldre el futur de tots dos. La solució que està sonant les últimes hores és un bescanvi entre l'Atlètic de Madrid i el Barcelona. Joao Félix s'uniria a les files blaugranes i Ansu Fati es vestiria de blanc-i-vermell.

Encara que aquest pla actualment és només un somni a la ment de Mendes, el seu bagatge afegeix credibilitat a la idea. Mendes posseeix part dels drets de Joao Félix i exerceix una influència notòria sobre Ansu Fati.

Joao Félix amb l'Atlético de Madrid
Joao Felix no s'entén amb Simeone | Europa Press

L'opció més realista per fer aquest intercanvi seria una doble cessió. Tant el Barcelona com l'Atlètic de Madrid dubtarien a assumir els costos de transferència que al seu moment van estar associats a aquests dos talents. Tot i que al seu dia eren considerats les joies més preuades dels seus clubs, actualment els dos jugadors es troben en un punt mort. El valor de mercat ha disminuït significativament.

Els seus valors de mercat han disminuït significativament

Segons Transfermarkt, Joao Félix té un valor de 50 milions d'euros. Una xifra molt per sota dels 120 milions que l'Atlètic va pagar al Benfica pel seu fitxatge l'estiu del 2019. Per la seva banda, Ansu Fati està valorat en 35 milions d'euros. També lluny de l'oferta de 120 milions que el Manchester United va presentar fa un parell d'anys.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!

No obstant això, un dels obstacles més grans per tancar aquest intercanvi és l'elevat salari de Joao Félix. Tot i això, l'estreta relació entre Jorge Mendes, Miguel Ángel Gil i Laporta fa que aquesta proposta no sigui impossible. De fet, són molts els jugadors que han canviat el Camp Nou pel Wanda Metropolità els últims anys.

Els exemples recents de Luis Suárez, Memphis, Villa i Griezmann demostren que tots dos clubs s'entenen. Tant Xavi com Simeone trobarien a Joao Félix i Ansu Fati, respectivament, perfils que encaixarien a la perfecció amb els seus estils de joc.

La necessitat d'inscriure nous fitxatges i la situació econòmica crítica del Barcelona fan que la venda de jugadors sigui inevitable aquest estiu. Joan Laporta ha de sanejar les finances del club i construir-hi un equip més competitiu que l'any anterior.

Ansu Fati contra l'AC Milan
Ansu Fati té molta competència a la davantera blaugrana | Europa Press

Ansu Fati, tot i haver anotat gols al final de la temporada, es troba amb un futur incert. No ha aconseguit recuperar l'explosivitat que va mostrar els primers anys i no s'ha guanyat la confiança de Xavi Hernández. El club està disposat a considerar ofertes.

L'única solució realista seria una cessió sense intercanvi de diners

En aquest escenari, una oferta de l'Atlètic de Madrid, amb Jorge Mendes com a protagonista podria arribar les pròximes setmanes. L'única solució realista seria una cessió sense intercanvi de diners, atès el desequilibri salarial entre Joao Félix i Ansu Fati.

Jorge Mendes busca revifar les carreres de dos jugadors que són una ombra del que eren. Tot i que el camí no és senzill, aquesta estratègia podria ser la clau per brindar-los noves oportunitats.