rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor un home atropellat pel seu propi tractor a la Segarra

El cosí d'Abidal: «No vaig cobrar res, només volia salvar-li la vida»

Gerard, el cosí i donant de fetge d'Abidal, ha trencat el seu silenci després de la filtració de la conversa de Sandro Rosell
Abidal, amb una samarreta d'agraïment al seu cosí Gerard, per la donació | Cedida

 

El cas Abidal continua generant controvèrsia. La filtració d'unes gravacions telefòniques on Sandro Rosell insinuaria la compra d'un fetge il·legal pel jugador francès van caure com una bomba de rellotgeria a Can Barça, i ja han estat molts els qui han sortit al pas dels rumors per desmentir la informació

 

Ara, però, qui ha volgut dir-hi la seva ha estat un dels actors principals de la polèmica: el cosí d'Eric Abidal, Gerard. Aquest, la procedència del qual ha estat novament analitzada tot i que des de l'hospital Clínic asseguren que tots els documents presentats eren correctes, ha assegurat que no va cobrar «ni un cèntim» per «salvar la vida a un membre de la meva família»

 

La versió del cosí d'Abidal sobre el trasplantament de fetge

«Recordo haver firmat papers davant d'un jutge. Tot va ser transparent. L'operació es va fer a l'abril i vaig passar tres setmanes a l'hospital i quatre més a Barcelona», comença relatant el cosí d'Abidal en una entrevista concedida al mitjà francès 'La Depeche'. 

 

Gerard, el cosí i donant de fetge d'Eric Abidal | Youtube

 

 

Al fil de la seva declaració, així mateix, el cosí del futbolista francès ha prosseguit relatant que va arribar a posar en dubte l'operació després de la polèmica generada a Espanya. «Després de llegir totes les històries de tràfic d'òrgans em vaig preguntar si se m'havia obert per res, però la realitat és que em van prendre bé el lòbul dret del meu fetge. Això és segur perquè acabo de passar una ecografia que ho confirma». 

 

És per això mateix, doncs, que Gerard no ha dubtat gens ni mica en negar la màxima: «Tothom pensa que vaig cobrar i a certs membres de la família els agradaria que els ajudés, però no he rebut cap sou».

 

El trasplantament de fetge d'Abidal va ser legal, segons l’ONT

El trasplantament de fetge d’Eric Abidal no va presentar cap mena d’irregularitat. Segons va assegurar a principis de juliol l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), en col·laboració amb l’hospital Clínic de Barcelona, la operació de l’aleshores futbolista del Barça «es va dur a terme conforme a la llei».

 

El secretari tècnic del Barça, Éric Abidal, en una imatge al costat del seu cosí Gerard | Instagram (@abi22ericabidal)

 

 

Explicaven, en aquest sentit, que s’havien analitzat «tots i cadascun dels passos del procés» des del punt de vista clínic i sanitari i, segons ells, no hi havia cap aspecte que es pugui considerar irregular.

 

Abidal, segons la mateixa organització, «va estar en llista d’espera per un trasplantament per part d’un donant mort»

  

Comentaris