Erling Haalan amb l'escut del Reial Madrid

Les dades no enganyen: Erling Haaland deixa Pep Guardiola per marxar al Reial Madrid

El Reial Madrid, molt atent a tot el que passa amb Erling Haaland

Erling Haaland va viure ahir una altra d'aquelles nits que el fan plantejar si la decisió de no fitxar pel Reial Madrid va ser la correcta. El Manchester City en va empatar un al camp de l'RB Leipzig i Haaland va tenir una participació gairebé residual.

Pep Guardiola va plantejar una nit de les que li agraden: el City va dominar el xoc i, malgrat que no es va poder emportar la victòria, el tècnic català se'n va anar molt satisfet d'Alemanya. Tot i això, Erling Haaland no va marxar tan content, ja que va protagonitzar unes estadístiques que demostra que aquest no és el seu lloc.

Erling Haaland és un golejador nat i, cada cop que juga sota les ordres de Guardiola, es fa més evident que l'esquema del City no està fet a mida. Una cosa totalment contraria al que passaria al Reial Madrid i que genera dubtes a l'entorn del davanter noruec.

Erling Haaland passa totalment desapercebut en el xoc de Champions

Erling Haaland està completant una temporada que espanta. En 32 partits amb el City, acumula 32 gols i el seu valor no para de créixer. Tot i això, encara pot donar més de si. I és que Haaland no s'acaba d'entendre amb la idea de joc que planteja Guardiola. El tècnic és un amant del joc de posició i intenta generar espais mitjançant la possessió de l'esfèric, però el noruec necessita un altre tipus de joc per ser decisiu.

Quan jugava al Borussia, Haaland va demostrar ser una autèntica bèstia amb espai per córrer. La gambada i la potència física el fan gairebé imparable quan té camp al davant, però al Manchester City topa amb la falta d'espais i un ferri marcatge que el perjudica notablement.

De fet, al partit d'ahir davant del RB Leipzig, Haaland va passar totalment desapercebut i va tornar a demostrar que necessita un estil de joc molt específic, protagonitzant una sèrie de números que reflecteixen aquesta afirmació.

Erling Haaland no acaba de quallar: l'estadística ho deixa clar

Ahir, Erling Haaland va jugar els noranta minuts, però en cap moment va fer sensació de perill a la defensa rival. La seva actuació es va limitar a ocupar la posició de davanter referència, però els seus companys no van ser capaços de passar-li la pilota en una posició avantatjosa.

Haaland va passar sense pena ni glòria pel partit i, segons les estadístiques de Sofascore, va ser el pitjor jugador del Manchester City amb una valoració de 6,7 sobre 10. No va disparar ni una sola vegada a porta i només en una ocasió ho va fer fora dels tres pals. A més, només va poder intentar dos regats, dels quals en va completar un amb èxit i va perdre vuit vegades la possessió de la pilota.

Erling Haaland i les seves puntuacions
Els pobres números d'Erling Haaland davant del RB Leipzig | Canva

Però, sens dubte, la dada que reflecteix més clarament l'error d'Erling Haaland al rebutjar el Reial Madrid és l'estadística de passades. El davanter noruec va tenir un pobre 79% d'encert a les passades, però el més greu és que només en va intentar 14 en tot el partit, dels quals en va completar 11 amb èxit. Una dada amb què no estarà gaire content Pep Guardiola, que observa com Haaland és el jugador que menys intervé en cada partit.

El Reial Madrid, pendent de l'exercici d'Erling Haaland

Davant aquesta situació, al Reial Madrid estan molt atents a tot el que pugui passar. Erling Haaland és un davanter de classe mundial i, quan Benzema deixi el seu lloc, sembla l'elegit.

De moment, no hi ha intenció per part dels dirigents del Reial Madrid d'intentar res aquest estiu, però de cara al següent mercat tot pot passar. Erling Haaland és un desig de Florentino, que vol tornar el Madrid a l'època galàctica i sap que la seva contractació seria fer un cop damunt de la taula.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i el futbol a WhatsApp!