Daniel Peralta guanya el campionat d'Europa Sub 21 de Culturisme Natural

El barceloní de 16 anys s'ha convertit en el campió més jove del premi europeu

 

Daniel Peralta, un jove barceloní de 16 ha guanyat el Campionat d'Europa Sub 21 de Culturisme Natural. El català s'ha convertit en el competidor més jove en guanyar el títol europeu. «Daniel entrenava cinc dies a la setmana i ara passaran a ser-ne sis», explica la seva mare Marisa. I és que és un esport que no només exigeix una constància al gimnàs, sinó que a l'hora requereix un esforç astronòmic a l'alimentació, que ha de ser tal com diu l'atleta, «molt estricta i natural». «La meva dieta és molt estricta, en els dos mesos anteriors a una competició tallem la ingesta d'hidrats de carboni i solament menjo verdura i una mica de peix bullit. Cal definir, llevar el greix i l'aigua acumulada, és molt dur», assegura Peralta. Tal com indica el seu nom, el culturisme natural no permet l'ús de fàrmacs o mètodes prohibits per ajudar al creixement del múscul o la crema de greix. «Tot depèn de la capacitat del teu cos d'evolucionar, del teu esforç i sobretot de la teva voluntat», afirma el jove culturista.

Daniel es va interessar en el món del fitness a l'edat dels 13 anys. Abans havia practicat arts marcials i futbol, però quan va trepitjar per primer cop un gimnàs, es va enamorar. «Al principi no li deixava perquè creia que no creixeria, però en Daniel va ser molt intel·ligent i m'anava ensenyant articles que demostraven que no era així», relata la mare. «Quan va arribar a casa i vaig veure la dieta que li havia posat el seu preparador, Josep Camats, em vaig adonar que era sana i li vaig donar via lliure». Segons informa 'El Periódico', l'esportista català, ara considerat esportista d'alt rendiment, ho ha deixat tot per poder invertir el seu temps en la seva passió, en la que, com es pot veure, té un futur molt prometedor. No obstant això, tant ell com la seva mare saben que la seva carrera com a culturista es veurà millor reflectida entrenant als Estats Units.

 

El culturisme, malauradament, només és conegut com un esport on els seus practicants prenen fàrmacs o altres ajudes, considerades il·legals, per augmentar la seva massa muscular. «És una pena perquè de seguida la gent identifica el culturisme amb gent que pren hormones, i no és sempre així», recalca la seva mare. «La gent, quan et veu una mica fort, ja et diu que uses química, però per res és el meu cas», remata Daniel. El campió s'està preparant física i, encara més, mentalment per la classificació pel Mundial que tindrà lloc al Carib. Peralta espera poder donar la talla i demostrar que a Catalunya hi ha un nivell important als gimnasos de culturisme.

 

Daniel Peralta. | Instagram / danny_hiill

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris