Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Dimecres amb sol radiant, temperatures a ratlla i menys vent

Demanen presó per Neymar i Rosell

El Barça hauria de pagar 8,4 milions d'euros, seguint el que demana la petició
Neymar i Bartomeu, al fitxatge del brasiler pel Barça. | FCB

 

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha sol·licitat una pena de dos anys de presó i una multa de 10 milions d'euros per al davanter brasiler Neymar Da Silva per la comissió d'un delicte de corrupció entre particulars en relació amb les irregularitats en el seu fitxatge per part del FC Barcelona. El Ministeri Públic també reclama que quedi inhabilitat per a l'exercici d'indústria i comerç durant un termini de tres anys.

A més de al jugador, la Fiscalia acusa quatre persones —els pares de Neymar i els que fossin presidents del Barça i el Santos, Sandro Rosell i Odilio Rodríguez— al Santos, club d'origen del jugador, el Barça i a l'empresa familiar del davanter, N & N Consultoria Esportiva i Empresarial de participar en les irregularitats per inflar el cost del fitxatge fins als 83 milions d'euros. En concret, reclama la pena més alta, de cinc anys de presó, per a Rosell, a qui acusa d'estafa i de corrupció.

 

Sol·licita dos anys per al pare del davanter blaugrana i un per la seva mare, Nadine Gonçalves, mentre que el primer directiu del Santos, el seu president Odilio Rodriguez, s'enfronta a una petició de tres anys. Quant als clubs, als quals atribueix els dos delictes, sol·licita que el Barça aboni una multa de 8,4 milions a la qual s'ha d'afegir la seva banda d'una indemnització de 3,2 milions d'euros en concepte de responsabilitat civil a pagar de forma solidària al costat Rosell, el president del Santos i el propi club brasiler com a persona jurídica.

 

L'equip del Brasil hauria d'abonar, per la seva banda, una multa de 7 milions i N & N, 1,4. El Ministeri Públic no veu, però, que hi hagi indicis delictius que apuntin a la participació de Bartomeu a les irregularitats, per la qual cosa deixa fora de l'acusació a l'actual president blaugrana. La causa es va obrir per la querella presentada per l'empresa de representació de futbolistes DIS-Esportes i Organização d'Esdeveniments, que posseïa el 40 per cent dels drets federatius del jugador, i que, segons la Fiscalia, va deixar de cobrar 3,2 milions d'euros que li haurien correspost.