Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Dispositiu especial de seguretat a Montmeló durant la celebració del Gran Premi d'Espanya Pirelli 2017 de Fórmula 1

Hi haurà un total de 611 agents dels Mossos d'Esquadra en l'esdeveniment esportiu, on es preveu que assistiran 170.000 espectadors
Fernando Alonso a la sessió de proves del circuit de Montmeló del passat mes de març.  | Twitter

 

Un total de 611 agents dels Mossos d'Esquadra participaran en el dispositiu especial de seguretat que la policia catalana duu a terme coincidint amb la celebració aquest cap de setmana del Gran Premi d'Espanya Pirelli 2017 de Fórmula 1. L'objectiu és garantir la seguretat a l'interior i l'exterior del Circuit de Montmeló, als serveis de transport públic i als aparcaments del recinte. A banda, en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit, s'establiran diverses mesures especials i carrils addicionals als accessos al recinte. Aquestes actuacions afectaran les carreteres AP-7, C-35, CC-17, BP-5002, BV-5003 i C-352. La previsió, segons han apuntat fonts policials, és que 170.000 aficionats assisteixin al Circuit de Barcelona – Catalunya per participar d'aquesta prova esportiva. Aquesta xifra és un 3% superior a l'afluència de públic que va registrar-se l'any 2016.

  

El dispositiu comptarà amb la participació d'agents de la unitat de Seguretat Ciutadana que garantiran la seguretat a tot el recinte interior i el perímetre exterior. En les zones d'accés al Circuit es comptarà amb la col·laboració de les policies locals de Granollers, Montmeló, Parets del Vallès i Montornès del Vallès. A més, un helicòpter donarà suport des de l'aire i agents especialitzats controlaran el subsòl. A l'exterior del circuit, a la zona oest, s'instal·larà una Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC), des d'on s'atendrà els ciutadans que hagin estat víctimes d'un delicte perquè denunciïn els fets. Enguany, també s'habilitarà una OAC mòbil a la parada de Rodalies a Montmeló. Agents de l'Àrea de Seguretat en el Transport Metropolità (ASMET) en col·laboració amb altres unitats desplegaran un operatiu de vigilància per evitar o minimitzar els furts i robatoris en combois, estacions de tren, punts d'arribada i sortida dels autobusos llançadores i aparcaments de vehicles de Montmeló i de les poblacions de la rodalia. Els Mossos controlaran que la venda de localitats es faci als llocs habilitats. La Unitat Regional de Policia Administrativa vetllarà perquè no es dugui a terme la venda o revenda il·legal d'entrades. 


Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit, assumiran el control de la mobilitat entorn del Circuit. S'han establert diverses mesures excepcionals a les carreteres AP-7, C-35, C-17, BP-5002, BV-5003 i C-352. A més, s'habilitaran carrils addicionals d'entrada i de sortida al Circuit. Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat activaran un dispositiu especial format per nou dotacions amb 24 efectius de bombers que cobriran la seguretat interior i exterior de la cursa durant el desenvolupament del Gran Premi. Aquest operatiu especial es complementarà amb el dispositiu de guàrdia habitual dels bombers de la Regió d'Emergències Metropolitana Nord (REMN).