Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Dispositiu especial de seguretat a Montmeló durant la celebració del Gran Premi d'Espanya Pirelli 2017 de Fórmula 1

Hi haurà un total de 611 agents dels Mossos d'Esquadra en l'esdeveniment esportiu, on es preveu que assistiran 170.000 espectadors
Fernando Alonso a la sessió de proves del circuit de Montmeló del passat mes de març.  | Twitter

 

Un total de 611 agents dels Mossos d'Esquadra participaran en el dispositiu especial de seguretat que la policia catalana duu a terme coincidint amb la celebració aquest cap de setmana del Gran Premi d'Espanya Pirelli 2017 de Fórmula 1. L'objectiu és garantir la seguretat a l'interior i l'exterior del Circuit de Montmeló, als serveis de transport públic i als aparcaments del recinte. A banda, en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit, s'establiran diverses mesures especials i carrils addicionals als accessos al recinte. Aquestes actuacions afectaran les carreteres AP-7, C-35, CC-17, BP-5002, BV-5003 i C-352. La previsió, segons han apuntat fonts policials, és que 170.000 aficionats assisteixin al Circuit de Barcelona – Catalunya per participar d'aquesta prova esportiva. Aquesta xifra és un 3% superior a l'afluència de públic que va registrar-se l'any 2016.

  

El dispositiu comptarà amb la participació d'agents de la unitat de Seguretat Ciutadana que garantiran la seguretat a tot el recinte interior i el perímetre exterior. En les zones d'accés al Circuit es comptarà amb la col·laboració de les policies locals de Granollers, Montmeló, Parets del Vallès i Montornès del Vallès. A més, un helicòpter donarà suport des de l'aire i agents especialitzats controlaran el subsòl. A l'exterior del circuit, a la zona oest, s'instal·larà una Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC), des d'on s'atendrà els ciutadans que hagin estat víctimes d'un delicte perquè denunciïn els fets. Enguany, també s'habilitarà una OAC mòbil a la parada de Rodalies a Montmeló. Agents de l'Àrea de Seguretat en el Transport Metropolità (ASMET) en col·laboració amb altres unitats desplegaran un operatiu de vigilància per evitar o minimitzar els furts i robatoris en combois, estacions de tren, punts d'arribada i sortida dels autobusos llançadores i aparcaments de vehicles de Montmeló i de les poblacions de la rodalia. Els Mossos controlaran que la venda de localitats es faci als llocs habilitats. La Unitat Regional de Policia Administrativa vetllarà perquè no es dugui a terme la venda o revenda il·legal d'entrades. 


Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit, assumiran el control de la mobilitat entorn del Circuit. S'han establert diverses mesures excepcionals a les carreteres AP-7, C-35, C-17, BP-5002, BV-5003 i C-352. A més, s'habilitaran carrils addicionals d'entrada i de sortida al Circuit. Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat activaran un dispositiu especial format per nou dotacions amb 24 efectius de bombers que cobriran la seguretat interior i exterior de la cursa durant el desenvolupament del Gran Premi. Aquest operatiu especial es complementarà amb el dispositiu de guàrdia habitual dels bombers de la Regió d'Emergències Metropolitana Nord (REMN).

Comentaris