rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor un home atropellat pel seu propi tractor a la Segarra

El diari 'La Razón', condemnat a pagar una indemnització de 65.000 euros per acusar Messi de dopatge

La sentència confirma que Alfonso Ussía i Francisco Marhuenda van publicar un article el 2014 on es vulnera el dret a l'honor del futbolista
Marhuenda i Ussía, condemnats per injúries contra Messi. | Cedida

 

El Tribunal Suprem ha rebutjat els recursos dels periodistes Alfonso Ussía i Francisco Marhuenda, i de l'editora Audiovisual Espanyola 2000 SA, contra la sentència de l'Audiència de Barcelona que va confirmar la indemnització global de 64.590 euros al futbolista Leo Messi per intromissió il·legítima en el seu honor. Es va atemptar contra aquest dret del futbolista, en un article d'Ussía titulat «Sonatina» i publicat al diari 'La Razón', dirigit per Marhuenda i publicat per Audiovisual Española 2000, el 25 de juliol de l'any 2014. En l'article, Ussía insinuava que Messi es dopava, ja que seguia prenent hormones del creixement i l'anomenava 'nandrolono'.

  

 

 

L'Audiència ja havia ratificat la decisió del Jutjat de Primera Instància número 8 de Gavà que, en la ponderació entre dret a l'honor i llibertat d'expressió va considerar que, encara que Messi sigui un personatge públic, hi havia referències a la seva esfera personal. «Partint d'aquestes premisses, l'Audiència conclou que pel que fa a l'esfera personal, aprofitar la circumstància d'una patologia que va patir el jugador durant la seva infància per articular una crítica, traspassa els límits del que seria una opinió pública però, a més, insinuar que el jugador continua administrant-se hormones per al creixement, suposa afirmar que està realitzant una conducta sancionada com a molt greu en la normativa sobre dopatge en l'activitat esportiva, termes i expressions injurioses innecessàries per transmetre aquella finalitat crítica, que afecten una esfera més extensa com és el seu honor professional», subratlla la interlocutòria. 


L'autor de l'article i els responsables del diari van al·legar que en aquella època Messi havia patit vòmits i que diversa premsa internacional havia insinuat que eren culpa de les hormones del creixement. La Sala assenyala també que els condemnats no han justificat la desproporció o la manca d'equitat en la quantia de la indemnització que ha estat fixada, ja que l'Audiència parteix del que es demana en la demanda, que és el dany moral, i no un eventual perjudici econòmic, i ha valorat les circumstàncies de forma objectiva en atenció a la gravetat de la lesió i la difusió de l'article. La sentència del Jutjat de Gavà ara confirmada va quantificar la indemnització pels danys i perjudicis ocasionats a Messi a 64.590 euros, quantitat que els tres condemnats hauran d'abonar en un compte de l'ONG Metges sense Fronteres, segons assenyalava la mateixa resolució.

Comentaris