rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El fre de disc que ha tallat la cama d'un famós ciclista espanyol

Els fets van tenir lloc diumenge passat

El ciclista Fran Ventoso, després de l'accident. Foto: Cycling Weekly

 

La innovació arriba a tots els camps i òbviament també ho fa al del ciclisme. En els darrers anys s'han imposat les bicicletes amb fre de disc, que optimitzen la frenada, i que ja fa temps que estan implantats en les bicicletes de muntanya. Alhora, però, són perillosos quan es produeix una caiguda múltiple en una cursa ciclista, tal com explica aquest dimarts «El Periódico». 

 

Així es va demostrar diumenge, durant la disputa de la marxa París-Roubaix. El ciclista càntabre Fran Ventoso va patir una caiguda múltiple amb diversos companys competidors i un dels frens de disc d'un rival li va anar a parar a la cama esquerra, cosa que li va produir un tall tan profund que deixava veure la tíbia tot i no ser frontal, que és un és més fàcil arribar a l'os.

 

Ventoso va haver de ser operat d'urgència el mateix diumenge en un hospital francès per recuperar el teixit muscular perforat en un accident que ha reobert el debat en el món del ciclisme sobre la conveniència o no d'aquesta mena de frens en les competicions.

Comentaris